Κορονοϊός: Έγινε viral η καμπάνια «Μένουμε σπίτι»


Κορονοϊός: Μεγάλη η δημοφιλία του λογότυπου της καμπάνιας του υπουργείου Υγείας «Μένουμε σπίτι»

«Όπλα» κατά της πανδημίας του κορονοϊου αποδεικνύονται σύμφωνα με τους ειδικούς ο αυτοπεριορισμός και η ατομική ευθύνη, ενώ τα κρούσματα να έχουν φτάσει τα 117, δέκα εκ των οποίων «ορφανά».

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Υγείας επιστρατεύει κάθε πρόσφορο μέσο που του δίνει και η τεχνολογία για να πείσει τους Έλληνες να μείνουν στο σπίτι ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού.

Η φράση «Μένουμε σπίτι» έχει γίνει ένα από τα trends στο twitter μετά και το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια. «Μένουμε Σπίτι. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας.

Τι αλλάζει στην καθημερινότητα μας

Στην υγεία

Πάγωμα προγραμματισμένων χειρουργείων, απογευματινών ιατρείων. Δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και πάσης φύσεως προσωπικού, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Στην Παιδεία

Κλείσιμο σχολείων και ΑΕΙ μέχρι τις 24 Μαρτίου.

Στις παρελάσεις

Ματαίωση των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, καθώς και των παρελάσεων για τις τοπικές επετείους απελευθέρωσης έως και τις 12 Απριλίου.

Στον πολιτισμό

Κλείσιμο για τις επόμενες 15 ημέρες θεάτρων, κινηματογράφων και χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τα μουσεία θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών. Οι αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργούν κανονικά.

Στις Μεταφορές

Πρόσθετες απολυμάνσεις σε όλα τα μέσα μεταφοράς και παροχή αντισηπτικών στους εργαζόμενους. Θα αραιώσουν σημαντικά τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ, λόγω των αδειών που θα χορηγηθούν σε εργαζόμενους γονείς. Περιορισμός στα δρομολόγια της Aegean έως και 8 Απριλίου.

Στην οικονομία και στους γονείς

Χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους γονείς. Αντί της χρήσης άδειας οι υπάλληλοι μπορούν να εργαστούν και με μειωμένο ωράριο, χωρίς μείωση των αποδοχών τους. Κατά ένα μήνα παρατείνεται η ισχύς των επιδομάτων στις περιπτώσεις που απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης.

Στη Δικαιοσύνη

Αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστηρίων και των Εισαγγελέων. Τα αυτόφωρα, οι υποθέσεις με κατηγορούμενους που συμπληρώνουν το 18μηνο προφυλάκισης, οι υποθέσεις για τις οποίες υπάρχει κίνδυνος παραγραφής θα εκδικάζονται κανονικά.

Στον αθλητισμό

Αναστολή λειτουργίας πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Αναστολή Euroleague και NBA.

Στην Εκκλησία

Αναστολή κατηχητικών σχολείων, σχολών αγιογραφίες.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αναστολή λειτουργίας παραγωγικών σχολών έως τις 10 Απριλίου


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ