Κορονοϊός: Σκέψεις να κλείσουν εστιατόρια και καφετέριες – Ποια καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά


Κορονοϊός στην Ελλάδα: Κλειστές καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ. Αυτό είναι το επόμενο βήμα αυστηροποίησης των μέτρων κατά της διάδοσης του ιού στην χώρα μας που εξετάζει η κυβέρνηση να θέσει σε άμεση εφαρμογή

Οι συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο είναι συνεχείς με τα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς να προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο και να σκέφτονται ακόμα πιο αυστηρά μέτρα από αυτά που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί.

Οι πληροφορίες που διακινούνται στα δημοσιογραφικά γραφεία θέλουν λοιπόν την κυβέρνηση να επεξεργάζεται να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για κλείσιμο όλων των καταστημάτων σε συνέχεια των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί ήδη σε εφαρμογή.

Την ίδια στιγμή τα οικονομικά μέτρα που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, όπως η αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων αναμένεται να επεκταθούν.

Θα έχουμε να κάνουμε δηλαδή με ένα γενικό lock down περίπου αλά ιταλικά που θα θέλει ανοιχτά μόνο τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ προκειμένου να μην δημιουργηθεί χάος από την προσπάθεια των πολιτών να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης. Στην ίδια κατηγορία, είναι πιθανόν να ενταχθούν και τα περίπτερα.

Κορονοϊός: Τι έχει συμβεί στην Ιταλία

Μία περίπτωση άξια προσοχής είναι η Ιταλία η οποία εδώ και κάποια 24ωρα έχει τεθεί ολόκληρη σε καραντίνα. Τα κρούσματα είναι χιλιάδες και οι νεκροί αυξάνονται καθημερινά κατά εκατοντάδες.

Αυτό οδήγησε την κυβέρνηση της Ρώμης να πάρει την δύσκολη απόφαση να «παγώσει» την καθημερινότητα των πολιτών σε μία προσπάθεια να διακοπεί η περαιτέρω διάδοση του ιού.

Μέσα μαζικής μεταφοράς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, τα μέσα μεταφοράς λειτουργούν κανονικά και τα αεροδρόμια και τα τρένα παραμένουν ανοιχτά.

Με βάση την προηγούμενη καραντίνα στην οποία είχε τεθεί μόνο το βόρειο μέρος της Ιταλίας, οι ταξιδιώτες που χρησιμοποιούσαν το τρένο έπρεπε να υπογράψουν αστυνομικά έντυπα για να βεβαιώσουν ότι ταξιδεύουν για επαγγελματικούς ή λόγους υγείας ή για να επιστρέψουν σπίτι.

Αυτοκίνητα

Στους κεντρικούς δρόμους η αστυνομία ελέγχει αν οι οδηγοί συμμορφώνονται στους περιορισμούς που υπάρχουν για την μετακίνηση.

Κρουαζιερόπλοια

Σε ορισμένα λιμάνια απαγορεύτηκε σε κρουαζιερόπλοια να αγκυροβολήσουν.

Εστιατόρια

Στα εστιατόρια και τα μπαρ της χώρας επιτρέπεται να λειτουργήσουν μόνο 6 το πρωί με 6 το απόγευμα και πρέπει να εγγυώνται ότι οι πελάτες βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου ο ένας από τον άλλον. Όσες επιχειρήσεις δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς θα κλείνουν.

Καταστήματα

Όλα τα καταστήματα τροφίμων θα παραμείνουν ανοιχτά όλο το 24ωρο, ενώ τα υπόλοιπα θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο αν είναι σε θέση να εγγυηθούν την απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου μεταξύ των πελατών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ