Ανοιχτή επιστολή προς τη νέα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας


Εξοχοτάτη κ. Πρόεδρε. Συγχαρητήρια για την εκλογή σας.
Είστε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και αυτό εκτός της συμβολικής, έχει και την ιστορική του σημασία. Και διά τους γνώστες των πραγμάτων, σημαίνει πως η εκλογή σας θα σηματοδοτήσει μία διαφορετική θεσμική κατάσταση στην Ελλάδα απ’ ότι την είχαμε συνηθίσει
και θα ταυτιστεί και με διαφορετικά γεγονότα.

Αυτό είναι δεδομένο. Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα, είναι αν αυτό το διαφορετικό που θα δούμε, θα είναι καλύτερο ή χειρότερο από αυτά που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Η χώρα αναμφισβήτητα βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της μέχρι τώρα ιστορίας της, περιτριγυρισμένη από εχθρούς, που προσπαθούν με αθέμιτους και διεθνώς παράνομους τρόπους να κατακτήσουν εδάφη, να κλέψουν εθνική κυριαρχία και να εισβάλλουν στην Ελλάδα, άοπλοι μεν, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνοι δε.

Και ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι εικονικός και μόνο για εξαγγελίες και τηλεοπτικά διαγγέλματα, αλλά είναι βαθύτατα ενεργητικός, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο φυσικός αρχηγός του Ελληνικού Στρατού.

Εδώ θεωρώ ότι ήταν πολύ μεγάλη η αστοχία της επιλογής σας ως Προέδρου της Δημοκρατίας, διότι δεν μπορεί ο φυσικός αρχηγός του Ελληνικού Στρατού να είναι μία γυναίκα, που δεν έχει καμία στρατιωτική εμπειρία και δεν μπορεί να ξεχωρίσει από τα διακριτικά των Στρατιωτικών στολών των τριών σωμάτων, τι βαθμό έχει αυτός που βρίσκεται απέναντί της.
Αυτά θα πρέπει τουλάχιστον να σας τα μάθουν, πριν κάνετε τις απονομές του ξίφους στους αξιωματικούς των Στρατιωτικών σχολών της χώρας.
Εκτός αυτού, ο πόλεμος είναι ένα καθαρά αντρικό «άθλημα» και εδώ έχω την αίσθηση ότι ο Ελληνικός Στρατός μόλις απέκτησε ένα μεγάλο μειονέκτημα απέναντι στους εχθρούς μας, αν και στο χέρι σας είναι να με διαψεύσετε.

Βέβαια η γενική σας παρουσία και εικόνα, δείχνει περισσότερο «γατάκι» και δεν θυμίζει την «σιδηρά κυρία» της Αγγλίας, που κέρδισε στον πόλεμο των Φώκλαντ.

Γι’ αυτό και θεωρώ πολύ άστοχη την επιλογή σας, στην συγκυρία των σημερινών γεωπολιτικών εξελίξεων μέσα στην δίνη των οποίων βρίσκεται η πατρίδα μας.
Διότι όλα δείχνουν πως ο Ελληνικός στρατός θα κληθεί να διαδραματίσει έναν πολύ καθοριστικό ρόλο στην ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και εσείς εκ του θεσμικού σας ρόλου θα κληθείτε να διατάξετε την επέμβασή του.
ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΤΑΞΕΤΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΟΧΙ;

Και δεν εννοώ φυσικά αν δεχθούμε εξωτερική απειλή και επίθεση, όπου ο Στρατός έχει τους κανόνες ΕΜΠΛΟΚΗΣ του και ενεργεί αυτόματα χωρίς να χρειάζεται η δική σας παρέμβαση, αλλά εννοώ, αν χρειαστεί να εμπλακεί ο ελληνικός στρατός στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της χώρας όπου εκεί θα χρειαστεί την δική σας διαταγή.

Και δεν πρόκειται για ένα φανταστικό σενάριο.
Διότι όπως δείχνουν τα γεγονότα γύρω μας, η επίθεση που δεχόμαστε είναι από χιλιάδες αλλοδαπούς φαινομενικά άοπλους, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Διότι τα τελευταία χρόνια έχουν εισέλθει μέσα στην χώρα πολλές χιλιάδες και αν τους οπλίσουν και τους παρακινήσουν σε μία εσωτερική επίθεση ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούν και θα πρέπει να ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ.
Για να επέμβει ο στρατός και να καταστείλει επίθεση στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ θα πρέπει η επίθεση να χαρακτηριστεί ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ και ο στρατός να λάβει διαταγή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δηλαδή από ΕΣΑΣ.

Την επιστολή την κάνω ανοιχτή και δημόσια, ακριβώς για να μπορέσει να πληροφορηθεί περί αυτών και ο ελληνικός λαός, διότι προσωπικά δεν το θεωρώ καθόλου τυχαίο, που σε μία τέτοια επικίνδυνη συγκυρία για την Ελλάδα πρότειναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φυσικό αρχηγό του Στρατού μία άπειρη στα στρατιωτικά θέματα γυναίκα.

Εκτός αυτού κυρία Πρόεδρε, ο πολιτικός χώρος του ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο προέρχεστε, έχει μία ιδεολογία που δεν μας αφήνει περιθώρια να πιστεύουμε ή να ελπίζουμε στα Χριστιανικά και τα πατριωτικά σας αισθήματα. Οπότε τα λόγια σας προς τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Προκόπη Παυλόπουλο, πως πρέπει να διαφυλάξουμε τα σύνορα και την εθνική κυριαρχία μας, είναι φανερό πως είναι αντίθετα προς την πολιτική ιδεολογία των «ανοικτών συνόρων» που σας διέπει.

Όπως και η Ορκωμοσία σας στην Αγία Τριάδα είναι φανερό πως είναι αντίθετη προς την θρησκευτική σας ιδεολογία, διότι στο παρελθόν φέρεται πως έχετε δηλώσει άθεη, όπως όλοι άλλωστε στον ΣΥΡΙΖΑ και είχαν εκφραστεί και απορίες στην Ν.Δ. με την επιλογή σας: «Μπορεί κάποιος άθεος να πάρει αυτό τον όρκο; Να κοροϊδεύει δηλαδή τον ελληνικό λαό, ορκιζόμενος στην Αγία και Ομοούσια και Αδιαίρετη Τριάδα, την στιγμή που ίσως τα θεωρεί παραμύθια της χαλιμάς; Και εάν το κάνει δεν θα είναι επίδειξη ασυνέπειάς του; »
Αυτές τις απορίες τις εξέφρασα και εγώ σε άρθρα μου και γι’ αυτόν τον λόγο υπήρξε μία μεγάλη συζήτηση στην εκλογή σας, για το αν θα δώσετε τελικά θρησκευτικό όρκο. https://www.documentonews.gr/article/giati-h-aikaterinh-sakellaropoyloy-eixe-thn-epilogh-na-dwsei-kai-politiko-orko

Αυτό λοιπόν που βλέπουμε με την εκλογή σας οι Έλληνες Ορθόδοξοι Πατριώτες είναι να διαγράφεται ένας μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα.

Ο κίνδυνος, να ενεργείτε ως πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης Δημοκρατίας, όχι σύμφωνα με τον όρκο που δώσατε, αλλά σύμφωνα με την προσωπική σας ιδεολογία που είναι αντίθετη προς τον όρκο.

Διότι σύμφωνα με τον όρκο που δώσατε, εδώ πρέπει να προστατεύετε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετείτε το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού.

ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ και ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και όχι τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών και των εισβολέων, όταν αυτά στρέφονται ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Αυτό το δίλημμα ανάμεσα στην προσωπική σας ιδεολογία και σε αυτά που σας επιβάλλει να κάνετε ο όρκος που δώσατε, θα το αντιμετωπίσετε πολλές φορές ως πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης Δημοκρατίας.

Φροντίστε να θυμάστε τον όρκο που δώσατε, διότι αν τον ξεχάσετε και ενεργήσετε κατά των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των Ελλήνων, τότε θα υποχρεώσετε την Αγία Τριάδα στην οποία ορκιστήκατε ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ και τότε κανείς δεν θα ήθελε να είναι στην θέση σας.

Μετά τιμής
Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας – ερευνητής – αρθρογράφος


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ