Σπίτι λόγω κορονοϊού; Οι ταινίες που -εγγυημένα- θα σας φτιάξουν τη διάθεση


Κορονοϊός στην Ελλάδα: Τα μέτρα που έχει λάβει η Πολιτεία είναι απαραίτητα αλλά και… αυστηρά και απαιτούν να μείνουμε όλοι σπίτι πολύ περισσότερο απ’ όσο έχουμε συνηθίσει. Και σίγουρα, με όλα αυτά που ακούμε και διαβάζουμε κάθε μέρα, χρειαζόμαστε κάτι να μας φτιάξει τη διάθεση. Τι καλύτερο από μία ή και περισσότερες, ταινίες;

Ευτυχώς υπάρχουν δεκάδες ταινίες, όλων των ειδών για να διαλέξετε. Από τρελές κωμωδίες, ρομαντικές κομεντί, απολαυστικά μιούζικαλ, περιπέτειες που κόβουν την ανάσα αλλά και αγαπημένες οικογενειακές, βρείτε τις ταινίες που σας ταιριάζουν, ετοιμάστε τραγανό ποπ κορν, βολευτείτε σε καναπέδες και πολυθρόνες και πατήστε το play.

Κάτι πιο ποπ – Pitch Perfect (2012)

Τοποθετημένη στον απαιτητικό κόσμο των διαγωνισμών τραγουδιού ακαπέλα, αυτή η ταινία, διαθέτει γοητευτικό καστ κωμικών, αουτσάιντερ που καλούνται να γίνουν νικητές και πολύ μουσική που θα σας κάνει να τραγουδήσετε μαζί.

Ψηλά στον ουρανό – Up (2009)

Ναι, εντάξει, η ταινία δεν αρχίζει και με τον πιο χαρούμενο τόνο αλλά εξελίσσεται σε ένα αριστούργημα το οποίο σε «ανεβάζει» με την ιστορία ενός μοναχικού αγοριού κι ενός θλιμμένου ηλικιωμένου, που γίνονται φίλοι μέσα από μια τρελή περιπέτεια.

Billy Elliot (2000)

Στην «καρδιά» πολλών feelgood ταινιών βρίσκεται ένας καταπιεσμένος ήρωας που καταφέρνει να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Έτσι κι εδώ. Ο Μπίλι, που μεγαλώνει σε μια πόλη ανθρακωρύχων αποφασίζει ότι θέλει να γίνει χορευτής.

Μερικοί το προτιμούν καυτό – Some Like It Hot (1959)

Οι ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών, Μέριλιν Μονρό, Τζακ Λέμον και Τόνι Κέρτις, είναι το βασικό στοιχεί που κάνει αυτή την ταινία διασκεδαστική. Κομμάτι του κλασσικού παλιού Χόλιγουντ, με ξεκαρδιστικά αστεία και πολύ γοητεία.

Μπέιμπ, το ζωηρό γουρουνάκι – Babe (1995)

Ζώα που μιλάνε… τις περισσότερες φορές αρκεί αυτό για να μας διασκεδάσει. Όταν δε, τα ζώα αυτά είναι ένα αξιολάτρευτο γουρουνάκι που θέλει να γίνει φύλακας προβάτων και οι φίλοι του, τότε έχετε τη συνταγή για μια γλυκιά ιστορία με πολύ ενθουσιασμό και κέφι.

Άκρως… τρελό κι απόρρητο – Top Secret! (1984)

Μια τρελή, τρελή κωμωδία που δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο κρυμμένο νόημα αλλά απλά σε διασκεδάζει. Η υπόθεσή της αφορά μια κρυφή αποστολή, για τη διάσωση ενός επιστήμονα από τους Ναζί. Στην πραγματικότητα είναι μια συλλογή σουρεαλιστικών αστείων.

The Lego Movie (2014)

Απολαυστική, χαζούλα, απλή, ξεκαρδιστική και απίστευτα δημιουργική μέσα στην τρέλα της. Και κάπου εκεί, το πράγμα αλλάζει και μετατρέπεται σε μια ιστορία για μπαμπάδες και γιους γεμάτη συναίσθημα.

Jerry Maguire (1996)

Η κωμωδία του Κάμερον Κρόου, προσφέρει μια από τις καλύτερες ερμηνείες του Τομ Κρουζ και συστήνει τη Ρενέ Ζελβέγκερ στο ευρύ κοινό. Ρομαντική κομεντί και ταινία για σπορ, ταυτόχρονα.

Big (1988)

Μια λίστα με ταινίες που φτιάχνουν τη διάθεση θα ήταν ελλιπέστατη αν δεν συμπεριελάμβανε και μια του Τομ Χανκς.

Η ιστορία του αγοριού που εύχεται να είναι μεγάλος και μεταμορφώνεται στον Χανκς, σου θυμίζει να απολαμβάνεις το σήμερα και να μη βιάζεσαι να φτάσεις στο αύριο.

Η πιο κουφή μέρα του Φέρι Μπούλερ – Ferris Bueller’s Day Off (1986)

Η φαντασίωση που είχαν όλοι, να κάνουν κοπάνα από το σχολείο (ή και τη δουλειά) και να ζήσουν μια μέρα τη ζωή τους στο… γκάζι.

Η δεκαετία του ’80 σε όλο της το μεγαλείο, με τον μάστερ του είδους, Τζον Χιούζ να γράφει μια κλασική ταινία του είδους.

Τραγουδώντας στη βροχή – Singin’ In The Rain (1952)

Ο ανεπανάληπτος Τζιν Κέλι, με το χορό και το τραγούδι του θα σας κάνει να ξεχάσετε όλες τις έννοιες. Μια ταινία που ξεχειλίζει ενθουσιασμό και κρατάει τη μιζέρια μακριά, για 103 λεπτά!

Η μέρα της μαρμότας – Groundhog Day (1993)

Ταινία που σε κάνει να νιώθεις καλά, δεν σημαίνει απαραίτητα και γλυκανάλατη. Κι αυτό αποδεικνύει ο Μπιλ Μάρεϊ, ως κυνικός μετεωρολόγος που αναγκάζεται να ζήσει την ίδια μέρα ξανά και ξανά, μέχρι τελικά να μάθει να απολαμβάνει τα μικρά πράγματα και να σταματήσει να ψάχνει για λόγους να νιώθει δυστυχισμένος.

Αμελί – Amélie (2001)

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν σας ανεβάσει τη διάθεση αυτή η ταινία, κάτι δεν κάναμε σωστά. Η γοητευτικά παράξενη Αμελί, βοηθάει κρυφά ανθρώπους που ζουν δυστυχισμένη αλλά δεν μπορεί να βρει το κουράγιο να φτιάξει τα δικά της προβλήματα, μέχρι που αγάπη της… επιβάλλεται. Οι εικόνες είναι ονειρικές, η μουσική σε συνεπαίρνει, η Όντρεϊ Τατού είναι αξιολάτρευτη, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Πάντινγκτον 2 – Paddington 2 (2017)

«Αν είσαι καλός κι ευγενικός, ο κόσμος θα είναι σωστός». Τα πάντα σε αυτή την ταινία εκπέμπουν θετική ενέργεια. Ακόμα και ο κακός (Χιού Γκραντ) είναι απολαυστικά διασκεδαστικός.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ