Κορονοϊός: Πέτσας – Τι λέει για τη γυναίκα του που είναι θετική στον ιό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε και τις ενέργειες της Τουρκίας αλλά και τα μέτρα ενίσχυσης της αγοράς μετά το ξέσπάσμα της πανδημίας του covid-19.

Για την κατάσταση της συζύγου του που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό αλλά και για την ελληνοτουρκική κρίση, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με την οικονομική διαταραχή εξαιτίας του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως έχει προβλεφθεί να ρίξει η κυβέρνηση ρευστότητα, ώστε η διαταραχή που θα υπάρξει να είναι παροδική.

Όπως εξήγησε μέχρι στιγμής η οικονομία δεν έχει κανένα θέμα και η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα. Όπως δήλωσε, σταδιακά θα κλείσουν τομείς της οικονομίας. Σημείωσε, πάντως, ότι τα δημόσια οικονομικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η πέραν της 30ης Απριλίου η ημερομηνία προστασίας της πρώτης κατοικίας, σημειώνοντας ότι το πάγωμα των πλειστηριασμών είναι ένα από τα μετρά που εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων άρσης της αβεβαιότητας και αποφυγής της αναταραχής σε νοικοκυριά και τράπεζες.

Όσον αφορά αυτά που θα συζητηθούν στο Eurogroup είπε:

«Ζητούμε, ό,τι μέτρα χρειαστεί να παρθούν, να εξαιρεθούν από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί στα κράτη. Δεύτερον, αν η διαταραχή στο ΑΕΠ είναι σημαντική, αν δηλαδή είναι χαμηλότερη από ότι είχε προβλέψει η κυβέρνηση να μειώνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι.»

Σε ό,τι αφορά την προκλητική στάση του Ερντογάν, ο οποίος εξαπέλυσε βαρείς χαρακτηρισμούς προς τους Έλληνες και συνεχίζει τις επιδείξεις με τον στρατό στον Έβρο, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο Μητσοτάκης δεν δέχεται μαθήματα από τον Ερντογάν.

«Οι προκλητικές ενέργειες δείχνουν ότι είναι στριμωγμένος», είπε ο κ. Πέτσας.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «θέλουμε κανόνες καλής γειτονίας. Αν συνεχίσει αυτή την αδιέξοδη πολιτική εμείς θα είμαστε εδώ να φυλάσσουμε τα σύνορά μας και να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Τέλος, επεσήμανε ότι το θέμα με τους μετανάστες που είναι στα σύνορα είναι μια ασύμμετρη απειλή.

«Δεχόμαστε μία ασύμμετρη απειλή ανθρώπινο όπλο για να επιτευχθούν γεωπολιτικοί σκοποί εμείς δεν θα πέσουμε θύματα αυτού.»

Σχετικά με την κατάσταση υγείας της συζύγου του και του ιδίου είπε από το σπίτι του, όπου θα βρίσκεται για τις επόμενες δυο εβδομάδες, καθώς η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον ιό, θα έχει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Τόνισε, μάλιστα ότι «θα λάβουμε ό,τι μέτρο χρειαστεί και νωρίτερα, ως μέτρο πρόληψης».

Τέλος, έστειλε το μήνυμα πως οι πολίτες πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Πηγή: skai.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ