Κορονοϊός: Μαρτυρία Ιταλού γιατρού – «Ετοιμοθάνατοι αποχαιρετούν συγγενείς με βιντεοκλήσεις»

Σοκάρει η περιγραφή για την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας

Ο κορονοϊός έχει μπει στην καθημερινότητα όλου του πλανήτη, με την Ιταλία να μαστίζεται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα.

Η διευθύντρια του νοσοκομείου San Carlo Borromeo στο Μιλάνο Φραντσέσκα Κοντελάρο μέσα από μαρτυρία της στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale, αποκαλύπτει τον διακαή πόθο μελλοθάνατων να πουν το τελευταίο αντίο στους δικούς τους ανθρώπους, έστω και αν είναι μέσα από video κλήση!

«Οι ασθενείς με κορονοϊό που συνειδητοποιούν πως δεν έχουν άλλο χρόνο ζωής παρακαλούν το ιατρικό προσωπικό να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους. Αυτό είναι το πιο δραματικό. Να βλέπεις τους ασθενείς να πεθαίνουν μόνοι τους, χωρίς να μπορούν να ακουμπήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Μας παρακαλούν να αποχαιρετήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους», δήλωσε η Δρ Καντελάρο στην εφημερίδα Il Giornale.

«Όταν πρόκειται να πεθάνουν, το διαισθάνονται», πρόσθεσε. «Έχουν διαύγεια πνεύματος. Δεν χάνουν τις αισθήσεις τους. Είναι σαν να πνίγονται. Το νιώθουν αυτοί και εμείς το καταλαβαίνουμε. Είναι η πιο δύσκολη στιγμή». Οι περισσότεροι από τους 16.000 που έχουν μολυνθεί στην Ιταλία είναι ηλικιωμένοι – και συχνά ο μόνος τρόπος να τους αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι μέσω τηλεφωνικής κλήσης βίντεο λέει η Καντελάρο.

Όπως η ίδια περιγράφει, το μεγαλύτερο ποσοστό νεκρών στην Ιταλία είναι ηλικιωμένοι, οι οποίοι ζητούν να αποχαιρετήσουν τους δικούς τους με βίντεοκλήση.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ