Κορονοϊός στην Ελλάδα: «Βόμβα» από καθηγητή λοιμωξιολογίας για 5.000 κρούσματα σε λίγες μέρες

Κορονοϊός: Υπέρμαχος της λήψης ακόμη πιο αυστηρών μέτρων πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του ιού στην χώρα μας είναι ο καθηγητής Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Κουρέτας υποστήριξε πως η χώρα πρέπει να λάβει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα προκειμένου να μην μετατραπεί σε Ιταλία ενώ θεωρεί πως ο αριθμός των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί θεαματικά.

Τόνισε επίσης πως τα κρούσματα στην Ιταλία είναι αποτέλεσμα της ατομικής ανευθυνότητας των πολιτών που «έβγαιναν για ποτό και καφέ», παρά τις προειδοποιήσεις και ζήτησε από τους Ελληνες πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που «κάνει εξαιρετική δουλειά» όλο αυτό το διάστημα.

Συγκεκριμένα επανέλαβε αυτό που έγραψε πριν λίγα 24ωρα στο Facebook, σχετικά με την πρόβλεψη για πάνω από 5.000 κρούσματα στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες μέρες. Ο κ. Κουρέτας υποστήριξε πως από τους πολίτες και μόνο εξαρτάται πλέον το πόσο θα αυξηθούν τα κρούσματα κι αν ο αριθμός θα φτάσει στις 5.000-10.000 ή θα είναι πολύ μεγαλύτερος σε ένα μήνα από σήμερα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του καθηγητή:

«Δεν είχε στεγνώσει το μελάνι αυτών που έγραψα για την αύξηση των κρουσμάτων. Προχθές είχαμε 130 σήμερα 230. Αν το σενάριο αυτό είναι σωστό και είναι το ήπιο , τότε το άλλο Σάββατο θα έχουμε περίπου 1000. Σχεδόν την 25η Μαρτίου στην καλύτερη περίπτωση 4-5000. Δεν συνεχίζω αν και θα έπρεπε. Η Ελλάδα έχει 600 κλίνες ΜΕΘ. Σχεδόν τελευταία στην Ευρώπη με πρώτη τη Γερμανία με 30.000.

Το γεγονός ότι σήμερα οι άνθρωποι στην Αθήνα πήγαν μαζικά στις παραλίες, φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί τι θα συμβεί. Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένει η εκκλησία της Ελλάδος να βγάλει ανακοίνωση. Βλέπετε την Ιταλία που έχει σήμερα 20.000 κρούσματα. Βαδίζουμε ακριβώς στα βήματα της Ιταλίας και κ κόσμος στον δρόμο γελάει.

Όταν οι γνωστοί μας θα πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι γιατί αυτό θα συμβεί περίπου τη μεγάλη εβδομάδα ( έχουμε σχεδόν 250 κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό σε όλη τη χώρα), τότε θα είναι αργά. Ίσως χρειάζεται άμεσα σκληρά μέτρα γιατί δεν βλέπω κάτι άλλο. Εν τω μεταξύ όπως είστε σπίτι διαβάστε το δεκαήμερο του Βοκάκιου. Περιγράφει ωραία πράγματα».

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ