Κορονοϊός: Η κυβέρνηση έτοιμη να λάβει πιο αυστηρά μέτρα – Φόβοι για εξάπλωση του ιού στην επαρχία

Κορονοϊός: Ένα βήμα πριν την υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων που θα περιλαμβάνουν έλεγχο σε ορισμένες μετακινήσεις των πολιτών βρίσκεται η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η περαιτέρω διάδοση του ιού

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σκληρότερα μέτρα ελέγχου κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών.

Αντίστοιχες προτάσεις είχαν πέσει εξ αρχής στο τραπέζι, ωστόσο το κυβερνητικό επιτελείο έδειξε πίστη πως το κοινωνικό σύνολο θα ανταποκριθεί. Ωστόσο, από την μία η αύξηση των κρουσμάτων και από την άλλη οι πολλές περιπτώσεις παραβίασης των περιοριστικών μέτρων από αρκετούς πολίτες σε πολλά σημεία της χώρας, έχουν κάνει επιτακτική την ανάγκη για περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση επανεξετάζει την κατάσταση και τις επόμενες ημέρες, αναλόγως και με την πορεία του αριθμού των κρουσμάτων, θα ανακοινώσει νέα μέτρα που θα αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών. Αναμένεται να μπει ένα πλαφόν στον αριθμό των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το σχέδιο θέλει οδηγούς και ελεγκτές να εφαρμόζουν ένα… face control σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ, πούλμαν και ΚΤΕΛ, προκειμένου ο αριθμός των επιβαινόντων να είναι τέτοιος που να μην συνιστά συνωστισμό και κατ επέκταση να αυξάνει τις πιθανότητες μετάδοσης του κορονοϊού.

Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του είχε υποστηρίξει πως τα δύσκολα είναι μπροστά και ότι θα κάνει ότι χρειαστεί για να αποτρέψει θανάτους.

Σε πρόσφατο tweet του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Έχουμε υποχρέωση να προειδοποιήσουμε ότι ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος. Το σημαντικό είναι να περιορίσουμε τον αριθμό και να μην χάσουν άνθρωποι τη ζωή τους ενώ θα μπορούσαν να σωθούν. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας». Έδωσε το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης. Θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την διασπορά του φονικού ιού.

Αυτό που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι οι μαζικές μετακινήσεις πολιτών από την Αττική προς την επαρχία όπου διαμένουν ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι.

Με δεδομένο ότι τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού εμφανίζονται στην Αττική, ένα τέτοιο σενάριο όπως εκτιμούν οι επιστήμονες θα οδηγούσε σε αύξηση του αριθμού των νεκρών, αφού στην επαρχία είναι δύσκολο να εφαρμοστούν οι περιορισμοί, ενώ είναι γεγονός ότι οι ηλικιωμένοι έχουν αρκετά χρόνια νοσήματα.

Για τους παραπάνω λόγους είναι πολύ πιθανόν να δούμε την κυβέρνηση εντός των επομένων 24ώρων να ανακοινώνει νέα περιοριστικά μέτρα.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ