Κορονοϊός – Αντιδήμαρχος Βοΐου: 20 τα κρούσματα στα χωρία που τέθηκαν σε καραντίνα


Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο δήμος Βοΐου, μετά τα συνεχή κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή. Το Newsbomb μίλησε με τον αντιδήμαρχο Βοΐου κ. Γιώργο Μαγιάγκα, ο οποίος επιβεβαίωσε πως χωριά Δαμασκηνιά και Δραγάσια είναι σε καραντίνα

Το πρωί της Δευτέρας (16/03), δύο χωριά, Δαμασκηνιά και Δραγάσια, τέθηκαν σε καραντίνα. Πρόκειται για χωριά που αριθμούν μόλις 60 κατοίκους, εκ των οποίων οι 20 έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Πρόκειται για την περιοχή διαμονής του δεύτερου θύματος του κορονοϊού στην Ελλάδα, του 90χρονου που κατέληξε το πρωί του Σαββάτου (14/03).

Το Newsbomb.gr μίλησε με τον αντιδήμαρχο Βοΐου κ. Γιώργο Μαγιάγκα, ο οποίος επιβεβαίωσε πως τα δύο χωριά είναι σε καραντίνα. «Η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη. Από τα 60 άτομα νοσούν οι 20 και οι δύο από αυτούς – ένα ζευγάρι ηλικιωμένων – είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας», επιβεβαιώνει στο Newsbomb.gr ο κ. Μαγιάγκας.

Όπως τόνισε ο ίδιος, τις επόμενες ώρες θα επισκεφθούν το χωριό γιατροί της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι θα εξετάσουν όλους τους κατοίκους.

Ακούστε εδώ τι είπε στο Newsbomb.gr o κ. Μαγιάγκας:

Αντιπεριφερειάρχης δυτ. Μακεδονίας: «Στα σπίτια οι κάτοικοι»

Για τα μέτρα προστασίας που έχουν λάβει στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγάσια Κοζάνης προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού μίλησε στο Newsbomb και o αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Βαβλιάρας.

«Η Περιφέρεια είναι σε ετοιμότητα και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα από την πρώτη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαβλιάρας.

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης το χωριό Δαμασκηνιά ήταν ο τόπος διαμονής του 90χρονου που κατέληξε το πρωί του Σαββάτου (14/03). «Ήδη έχει γίνει απολύμανση και στα σπίτια και στα καφενεία του χωριού, τα οποία θα πρέπει να πούμε ότι είναι ιδιαιτέρως μικρά, 50-60 κατοίκων» είπε στο Newsbomb.gr περιγράφοντας τα μέτρα που έχει λάβει η Περιφέρεια.

«Όλοι έχουν τεθεί σε αυστηρό κατ’ οίκον περιορισμό. Είμαστε σε συνεργασία και με την Αστυνομία η οποία έχει αποκλείσει την είσοδο στα χωριά. Περιμένουμε ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε παρακάτω», πρόσθεσε ο κ. Βαβλιάρας.

331 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 331, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους και τέσσερις άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, σημειώθηκαν 103 νέα κρούσματα. Τα 49 νέα κρούσματα καταγράφηκαν αυτό το 24ωρο, ενώ τα 54 τις τελευταίες μέρες. Τα 44 είναι εγχώριας προέλευσης και τα περισσότερα είναι στην Αθήνα.

Συνολικά, 51 άνθρωποι παραμένουν νοσηλευόμενοι. Επίσης οκτώ είναι διασηλωμένοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τη Πάτρα με μέσο όρο τα 67 έτη. Όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία.

Παράλληλα, το 57% όσων νοσηλεύονται τώρα είναι άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη.

Επιπλέον, από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι στα 100 κρούσματα τα 80 έχουν ήπια συμπτωματολογία, τα 15 χαρακτηρίζονται βαριά και τα 5 είναι σε πολύ άσχημα κατάσταση.

Όπως είπε στην ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας: «Η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τον διεθνή μέσο όρο όσον αφορά την μετάδοση της ασθένειας» και διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτό οφείλεται σε «υποκείμενα νοσήματα και πως δεν έχουμε ξεφύγει από τις διεθνείς νόρμες».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ