Κορονοιός – Αίγυπτος: Κλείνουν τα αεροδρόμια από 19 έως 31 Μαρτίου για όλες τις διεθνείς πτήσεις

Κορονοϊός Η Αίγυπτος κλείνει όλα τα αεροδρόμιά της, αναστέλλοντας όλες τις διεθνείς πτήσεις από και προς τη χώρα, από τις 19 έως τις 31 Μαρτίου, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού

Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι.

Συνέπεια της απόφασης αυτής είναι ότι οι τουρίστες θα μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους μέχρι την Πέμπτη 19 Μαρτίου.

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, τόνισε ότι καθ’ όλη αυτήν την περίοδο, όλα τα ξενοδοχεία της χώρας θα προχωρήσουν σε αποστείρωση των χώρων τους.

Βεβαίως, όμως ξεκαθάρισε, το μέτρο αυτό πρόκειται να στοιχίσει στον αιγυπτιακό τουρισμό αλλά και τον τομέα των αεροπορικών μεταφορών πάνω από 2,25 δισ. αιγυπτιακές λίρες (περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ), αλλά, όπως τόνισε ο κ. Μπαντμπούλι, «η υγεία των Αιγυπτίων πολιτών τίθεται πάνω από κάθε τι άλλο».

Να σημειωθεί επίσης, ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση θα περιορίσει τον αριθμό των Αιγυπτίων υπαλλήλων που θα εργάζονται στις υπηρεσίες, με μία αναλογία αυτών να βρίσκονται ή να εργάζονται από το σπίτι τους, καθ’ όλη αυτή την περίοδο. Μάλιστα, κάλεσε όλους τους συμπατριώτες του να μην υποτιμάνε τον κίνδυνο από τον κορονοϊό και να παίρνουν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ