Κοροναϊός – Τουρκία: Ξεκινούν τα μαζικά «λουκέτα» για την αποτροπή διάδοσης του ιού


Κορονοϊός: Η Τουρκία ανέστειλε σήμερα τις μαζικές προσευχές στα τζαμιά μέχρι να περάσει ο κίνδυνος από το ξέσπασμα του κορονοϊού. Επιπλέον η γειτονική χώρα κλείνει προληπτικά μια σειρά υποδομών εν μέσω της εξάπλωσης του ιού.

Στην αναστολή λειτουργίας δημόσιων χώρων για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο νέος κορονοϊός προχωρά σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ η Τουρκία.

Ειδικότερα σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Anadolu, κλείνουν όλες οι καφετέριες, οι χώροι δεξιώσεων, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, τα γυμναστήρια και τα εστιατόρια, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Η Άγκυρα, επίσης απαγόρευσε τις πτήσεις από και προς πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία και Γαλλία.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ η γειτονική χώρα ανέστειλε και τις μαζικές προσευχές στα τζαμιά μέχρι να περάσει ο κίνδυνος του κορονοϊού.

Η Τουρκία έχει εντοπίσει συνολικά 18 κρούσματα του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να σταματήσει τη διάδοση του ιού, κλείνοντας σχολεία και πανεπιστήμια και επιτρέποντας να διεξαχθούν οι αθλητικές συναντήσεις μόνο χωρίς θεατές.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ