Κορονοϊός: 21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στα 352 το σύνολο – 9 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση


Κορονοϊός: Νέες ανακοινώσεις έκανε το απόγευμα της Δευτέρας (16/03), ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας όπου έγινε η σχετική ενημέρωση, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 21, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 352.

Την ίδια ώρα, οι γιατροί στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας δίνουν καθημερινή μάχη με τους ασθενείς που βρίσκονται μέσα λόγω του κορονοϊού. Οι προσπάθειες που κάνουν μάλιστα, τυγχάνουν της πλήρης αναγνώρισης των πολιτών, που το βράδυ της Κυριακής (15/03) βγήκαν στα μπαλκόνια τους χειροκροτώντας, ως ένα «ευχαριστώ» για όσα κάνουν, προκειμένου να περιορίσουν την πανδημία.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις των ειδικών λένε πως τα δύσκολα τώρα έρχονται και οι επόμενες δύο περίπου εβδομάδες, θα είναι κρίσιμες ως προς την πορεία των κρουσμάτων.

Η πορεία του ιού τις επόμενες ημέρες θα είναι δηλωτική για την εξέλιξη στην χώρα μας. Εάν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί στο τέλος Μαρτίου, τότε οι ειδικοί θα ξέρουν πως τα μέτρα αναχαίτισης έχουν αποδώσει.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ