Κορονοϊός: Σε καραντίνα δύο χωριά στην Κοζάνη με εντολή Χαρδαλιά για 14 μέρες


Κορονοϊός:  Σε νέες ανακοινώσεις προέβη το απόγευμα της Δευτέρας (16/03), ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας – Τι ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφορικά με τα δύο χωριά σε «καραντίνα»  

Μετά τις ανακοινώσεις όσον αφορά στα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, τα οποία ανέρχοντα στα 21, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 352, το Υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε σε νέα μέτρα.

Σχετικά με τα δύο χωριά στην Κοζάνη, τα οποία με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, θα βρίσκονται σε καραντίνα για 14 μέρες, ο ίδιος επεσήμανε πως «Όταν δεν αισθάνεται ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί όταν νοσεί, είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στην εφαρμογή τέτοιου είδους μέτρων. Η υπευθυνότητα είναι σημαντικό πράγμα».

Σε καραντίνα δύο χωριά της Κοζάνης – «Κλεισμένοι όλοι στα σπίτια»

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο δήμος Βοΐου, μετά τα συνεχή κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή. Το πρωί της Δευτέρας (16/03), δύο χωριά, Δαμασκηνιά και Δραγάσια, τέθηκαν σε καραντίνα. Πρόκειται για χωριά που αριθμούν μόλις 60 κατοίκους, εκ των οποίων οι 20 έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Πρόκειται για την περιοχή διαμονής του δεύτερου θύματος του Covid-19 στην Ελλάδα, του 90χρονου που κατέληξε το πρωί του Σαββάτου (14/03).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ