Κορονοϊός – Δραματικό διάγγελμα Μακρόν: Σε καραντίνα και η Γαλλία – «Βρισκόμαστε σε πόλεμο»


Κορονοϊός: Νέο διάγγελμα έκανε ο ο Εμανουέλ Μακρόν προς τον γαλλικό λαό για τον κορονοϊό.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά της δημόσιας υγείας βέβαια, αλλά ο εχθρός είναι εκεί. Αόρατος, ασύλληπτος» ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν για την πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο «ποτέ η Γαλλία δεν είχε λάβει τέτοιες αποφάσεις σε καιρό ειρήνης».

Απαγορεύονται οι δημόσιες μετακινήσεις

«Οι συναντήσεις σε δημόσιους χώρους δεν θα επιτρέπονται, δεν θα είναι δυνατό να συναντήσετε τους φίλους σας: ο στόχος είναι να μειώσουμε στο μέγιστο τις επαφές μένοντας σπίτι» είπε ο Μακρόν. Και πρόσθεσε ότι «Παντού στη γαλλική επικράτεια, θα επιτρέπονται μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις, ώστε να πραγματοποιούνται τα απαραίτητα ψώνια, με σεβασμό στις αποστάσεις, αλλά και μετακινήσεις για θέματα υγείας και εργασίας».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε όσα είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ότι δηλαδή τα σύνορα της ΕΕ κλείνουν σε πολίτες τρίτων χωρών. «Όλα τα ταξίδια μεταξύ χωρών εκτός Σένγκεν και της ΕΕ θα αναβληθούν για 30 ημέρες» είπε και σημείωσε πως πολίτες των κρατών μελών που ζουν στο εξωτερικό θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ