Κορονοϊός: Σοκαριστική μελέτη – Μπορεί ένας ασθενής να κολλήσει δυο φορές;


Κορονοϊός: Ένα δημοσίευμα του περιοδικού Forbes, προκαλεί τεράστια ανησυχία

Ο κορονοϊός είναι πλέον στην καθημερινότητά μας, με τις πληροφορίες γύρω από τον covid-19 να είναι λιγοστές.

Μια από αυτές, και εύλογα, είναι τι συμβαίνει αν κάποιος νοσήσει. Αν στο μέλλον, αφού έχει περάσει το στάδιο της ίασης, κινδυνεύει να ξαναμολυνθεί με τον ιό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, ρεπορτάζ από την Ιαπωνία και την Κίνα κάνουν για πολύ μεγάλη πιθανότητα, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται για επιστημονικές μελέτες.

Το Forbes επικαλείται μάλιστα παράδειγμα από ρεπορτάζ του Reuters για μία γυναίκα ξεναγό, η οποία βγήκε θετική στον ιό αφού είχε αναρρώσει από τον Covid-19.

Αυτό όμως συνέβη εκ νέου, σύμφωνα με ρεπορτάζ από το NHK-World της Ιαπωνίας. Ένας άνδρας 70 ετών, ο οποίος αρχικά βγήκε θετικός στον κορονοϊό στις 14 Φεβρουαρίου ενώ βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Τόκιο και έμεινε εκεί μέχρι τη στιγμή που εξετάστηκε ξανά και βγήκε αρνητικός στον κορονοϊό. Στις 2 Μαρτίου πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του ταξιδεύοντας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο άνδρας τελικά άρχισε να νιώθει πάλι άρρωστος και είχε πυρετό, με αποτέλεσμα να πάει στο νοσοκομείο στις 13 Μαρτίου. Την επόμενη μέρα βγήκε και πάλι θετικός στον ιό.

Επίσης, ο αρθρογράφος επικαλείται άρθρο του Caixin ενός μέσου ενημέρωσης στο Πεκίνο, το οποίο ανέφερε ότι «το 14% των ασθενών που ανάρρωσαν από τον Covid-19 στην περιοχή της Guangdong βγήκαν και πάλι θετικοί στον ιό».

Τέλος, το δημοσίευμα σημειώνει πως μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί καμία επιστημονική θέση για τα περιστατικά ώστε να αποσαφηνιστεί αν μιλάμε για το φαινόμενο του rebound στον covid-19 ή απλά συμπτωματικά οι ασθενείς αυτοί μολύνθηκαν ξανά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ