7 πράγματα να ρωτήσεις τον σύντροφό σου αν είναι ακόμα φίλος με την πρώην του


Οι φιλικές σχέσεις με τις πρώην αποτελούν για τους περισσότερους αμφιλεγόμενο θέμα. Κάποιοι το θεωρούν ώριμο και αξιοπρεπές να κρατάς σχέσεις με πρώην συντρόφους, ενώ για άλλους είναι ανεπίτρεπτο. Τουλάχιστον όταν δε γίνεται υπό συγκεκριμένους όρους. Όμως, είναι γεγονός: Τέτοιου είδους σχέσεις υπάρχουν. Και αν βιώνεις και στη δική σου κάτι ανάλογο, υπάρχουν πράγματα που θα ήθελες να ξέρεις.

Φρόντισε να είσαι ειλικρινής, να εκφράσεις τις ανησυχίες σου, αναφέροντας ότι πρόκειται για προσωπικές σου ανησυχίες και όχι για κατηγορίες προς το σύντροφό σου. Στη συνέχεια, απεύθυνέ του ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τη φύση αυτής της επαφής.

«Ξέρει η πρώην σου για εμένα;»
Αν η απάντηση είναι όχι, τα πράγματα δεν είναι καλά. Ανεξαρτήτως της όποιας δικαιολογίας σου αναφέρει, ακόμη και αν αυτή σου ακούγεται λογική, δεν είναι καλό σημάδι. Αν όμως γνωρίζει, τα πράγματα είναι πιο ασφαλή.

«Ποιος χώρισε ποιόν;»
Η απάντηση στην ερώτηση αυτή δεν είναι και πολύ καθοριστική. Αλλά τουλάχιστον θα σου δώσει την ευκαιρία να πάρεις μια ιδέα για το πώς έληξε η ιστορία μεταξύ του συντρόφου σου και της πρώην.

«Πόσο περίπλοκα υπήρξαν τα πράγματα μεταξύ σας;»
Αν η σχέση τους ήταν on and off, δηλαδή έναν μήνα μαζί- δυο χώρια, δεν αποτελεί και το καλύτερο σενάριο. Αν η φιλία τους, πριν από εσένα, εμπεριείχε και περιστασιακό σεξ, τότε μια ανησυχία πρέπει να την έχεις. Ειδικά αν δεν το είχατε συζητήσει ποτέ πριν.

«Πώς νομίζεις ότι νιώθει η πρώην σου για εσένα;»
Ακόμη και ο σύντροφός σου να μην τρέφει συναισθήματα για την πρώην του, αν εκείνη νιώθει ακόμη πράγματα για εκείνον τα πράγματα δυσκολεύουν. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει ο φίλος σου να είναι ξεκάθαρος με τα όρια που θα βάλει στη φιλική σχέση αυτή. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμβεί κάτι οπωσδήποτε. Καλό είναι όμως να είσαι ειλικρινής για το πώς αισθάνεσαι και να προλαβαίνεις καταστάσεις ώστε να μην σε προλαβαίνουν αυτές.

«Ποιος είναι ο λόγος που μείνατε φίλοι;»
Κάτι τέτοιο δεν θα το ρώταγες για έναν οποιοδήποτε άλλο φίλο, αλλά η πρώην δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Το θέμα είναι να απαντηθεί υπό ποιες συνθήκες και τι οδήγησε τη σχέση αυτή από ερωτική να εξελιχθεί σε φιλική και να διατηρηθεί. Μπορεί απλά να προέκυψε ή υπάρχει κάτι από πίσω; Μόνο κάνοντας αυτή την ερώτηση και όντας ξεκάθαροι, και εσύ και ο σύντροφός σου, θα μπορέσεις να καταλάβεις.

«Πόσο σε βοηθάει στη ζωή σου γενικότερα η καλή σχέση που έχεις με την πρώην σου;»
Αυτή την ερώτηση πρέπει να προσέξεις πως θα την κάνεις ώστε να μην ακουστεί σαν κατηγορία. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσεις τον σύντροφό σου καλύτερα. Μπορεί η σχέση αυτή να συντηρείται από παράγοντες που δεν έχουν καμία ερωτική βάση όπως π.χ. το να έχουν υπάρξει φίλοι από παλιά, το να έχουν τις ίδιες παρέες, το να γνωρίζονται οι οικογένειές τους. Τώρα αν η απάντηση που παίρνεις δεν σε ικανοποιεί, μάλλον θα πρέπει να γίνει μια πιο ενδελεχής συζήτηση.

«Μπορώ να τη γνωρίσω;»
Αν η σχέση του συντρόφου σου με την πρώην του είναι χαλαρή και αθώα τότε γιατί όχι; Τι πιο φυσιολογικό από το να ζητήσεις να γνωριστείτε και να μπορείτε να βγαίνετε ακόμη και όλοι μαζί; Το “όχι” σε μια τέτοια ερώτηση αποτελεί κακό σημάδι και κόκκινο πανί. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να γνωρίσεις μια πρώην, η οποία μάλιστα διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον σύντροφό σου. Δεν είπαμε να γίνετε κολλητές,αλλά μπορείτε να κάνετε καλή παρέα όλοι μαζί. Και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο σύντροφός σου.

ΠΗΓΗ


2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τι μπορώ να πω … τώρα ο πρώην σύζυγός μου με εξαπάτησε πολλές φορές στο γάμο μας. Θα έβαλα τον εαυτό μου περισσότερο πόνο καθισμένος; ΟΧΙ !, ήρθα σε επαφή με έναν χάκερ για να με βοηθήσει να ανακαλύψω όλα όσα κρύβει στο τηλέφωνό του, αυτό είναι το email του χάκερ:
    [JAMIEHACKING99 @ Gmail. Com] Εάν χρειάζεστε και βοήθεια, επικοινωνήστε μαζί του.

  2. Γεια σε όλους, είμαι εδώ για να δημοσιεύσω το καλό έργο του ΜΕΓΑΛΟΥ ΘΑΛΑΣΣΟΥ ΘΑΛΑΣΣΟΥ. Ήταν κόλαση από τότε που ήμουν διαζευγμένος από τον σύζυγό μου επειδή ήμουν τόσο σπασμένος και μοναχικός. Ο σύζυγός μου με άφησε για την ερωμένη του και το όλο πράγμα με έκανε να ανησυχώ για το γεγονός ότι με απασχολούσε στη δουλειά, γιατί δεν μπορούσα πλέον να επικεντρωθώ. Ζήτησα βοήθεια από τους φίλους και την οικογένεια, αλλά κανείς δεν μπορούσε να πάρει μια απάντηση στο πρόβλημά μου μέχρι ο γείτονάς μου να με παρέπεμπε στον ΟΜΟΡΦΗ ΘΑΛΑΣΣΑ τον έρχομαι σε επαφή και άνοιξα τα πάντα γι ‘αυτόν και μου έδωσε λόγια ελπίδας και μου υποσχέθηκε ότι ο σύζυγός μου θα έρθει πίσω σε μένα μέσα σε 12 έως 16 ώρες. Ακολούθησα όλες τις οδηγίες που μου έδωσε και έβλεπα, ο σύζυγός μου επέστρεψε σε μένα μέσα σε 12 έως 16 ώρες, ο γιατρός υποσχέθηκε και ο σύζυγός μου ήταν τόσο πιστός, γλυκός και ειλικρινής. Πρέπει να πω ότι αυτό είναι ένα θαύμα γιατί δεν είχα ποτέ εμπειρία με κάτι τέτοιο και αυτό πραγματικά λειτούργησε για μένα. Οι θεατές που αναζητούν βοήθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με τον μεγάλο πλοίαρχο της θάλασσας. Είναι αληθινά ένας Θεός στη γη, που έχει αριθμό (+2348158911896) ή στείλτε του μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ