Κορονοϊός: Με sms ενημερώθηκαν δικαιούχοι επιδομάτων για την παράταση

Κορονοϊός: Στάλθηκαν 120.000 ενημερωτικά sms σε δικαιούχους για παράταση της καταβολής των κοινωνικών επιδομάτων όπως τόνισε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης σε δεύτερη ανάγνωση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, που αφορά την κύρωση ευρωπαϊκής οδηγίας για τις δραστηριότητες και την εποπτεία των Ιδρυμάτων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Σημειώνεται ότι από τη συζήτηση αποχώρησε το ΚΚΕ, επιμένοντας στην αναστολή των εργασιών της Βουλής, με εξαίρεση συνεδριάσεις, που θα αφορούν έκτακτα θέματα που προκύπτουν από την πανδημία του κορονοϊού.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου έδωσε έμφαση στις δράσεις του υπουργείου Εργασίας τόσο για την ενίσχυση όλων των κοινωνικών δομών όσο και για την προστασία των ευάλωτων –κυρίως- κοινωνικών ομάδων.

Η κυρία Μιχαηλίδου διαβεβαίωσε παράλληλα ότι κανείς δεν χρειάζεται να πάει στις αρμόδιες υπηρεσίες για να καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά, καθώς παρατάθηκε αυτοδίκαια η καταβολή όλων των κοινωνικών επιδομάτων.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ήδη το υπουργείο Εργασίας έχει αποστείλει πάνω από 120.000 sms στους δικαιούχους και τους έχει ενημερώσει σχετικά.

Επιπλέον, εμφανίστηκε καθησυχαστική όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής που έχουν ληφθεί, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι εντός της εβδομάδας θα καλυφθούν οι 500 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί από την κυβέρνηση για τη πρόσληψη έκτακτου προσωπικού ώστε να καλυφθούν σε όλη την ελληνική Επικράτεια οι έκτακτες υγειονομικές ανάγκες.

Από την πλευρά της, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Σουλτάνα Ελευθεριάδου, επιτέθηκε στη ΝΔ τονίζοντας ότι μετά την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και η κοινωνία από τη πανδημία του κορονοϊού, πρέπει να σβήσει από το μετεκλογικό της σχέδιο την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας με απολύσεις.

Απαντώντας ο εισηγητής της ΝΔ κ. Περικλής Μαντάς, αντέτεινε ότι «αυτή τη στιγμή που ο ελληνικός λαός βιώνει μια πρωτόγνωρη διαδικασία και χρειάζεται η συναίνεση όλων, είναι τουλάχιστο ανεύθυνο να επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δυναμιτίζει το κλίμα».

«Ουδέποτε η ΝΔ μίλησε για απολύσεις ή μειώσεις πόρων για την δημόσια υγεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ τείνει να ξεπεράσει και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων που γίνεται για τον κορονοϊό»,επισήμανε.

«Όντως το κοινωνικό κράτος είναι μια συλλογική περιουσία και το ΕΣΥ είναι μια σπουδαία κοινωνική κατάκτηση η οποία ενισχύθηκε. Όλοι πρέπει να είμαστε σύμμαχοι στη μάχη αυτή που δίνει η χώρα, με σοβαρότητα και ουσιαστική αλληλεγγύη. Η κυβέρνηση δρα με πλήρη γνώση των προβλημάτων και έχει οργανωμένη και υπεύθυνη στάση», κατέληξε ο κ. Μαντάς.

Ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Μουλκιώτης τόνισε την «άμεση ανάγκη προσλήψεων όσο και ενίσχυσης όλων των δημόσιων υγειονομικών δομών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης από τον κορονοϊό».

Μέτρα κατά της μεγάλης αισχροκέρδειας που παρατηρείται, όπως είπε, σε βασικά είδη κατανάλωσης, ζήτησε η εισηγήτρια της Ελληνικής Λύσης κυρ΄πια Μαρία Αθανασίου ενώ η εισηγήτρια του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη, εστίασε «στην άμεση ανάγκη ενίσχυσης του υγειονομικού προσωπικού».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here