Κορονοϊός: Αυτές τις ηλικίες έχει «χτυπήσει» ο COVID-19 στην Ελλάδα


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ακόμη ένας νεκρός προστέθηκε την Τρίτη (17/3) στη λίστα όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό στη χώρα μας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο στους πέντε. Πρόκειται για άνδρα 67 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος κατέληξε από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, το απόγευμα της Τρίτης (17/03) ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας είπε ότι η διασπορά συνεχίζεται, και το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 35 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 387.

Εξήντα από αυτά έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, ενώ 70 ασθενείς νοσηλεύονται με ήπια αλλά και πιο σοβαρή εικόνα πνευμονίας. Έντεκα από αυτούς είναι διασωληνωμένοι και ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 69 έτη.

Από τα καταγεγραμμένα κρούσματα:

  • από ηλικία 0-17 ετών είναι τα 11,
  • από ηλικία 18-39 είναι τα 59
  • από την ηλικία 40-64 είναι τα 132.
  • Όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή 185, αφορούν ανθρώπους άνω των 65 ετών.

Όσον αφορά τα στατιστικά που σχετίζονται με τους πέντε θανάτους στην Ελλάδα, ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 68 έτη και ήταν όλοι άνδρες. Μέχρι σήμερα 14 άνθρωποι που νοσηλεύτηκαν για τον ιό, έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Επανέλαβε ότι η στρατηγική είναι να γίνονται μόνο από ανθρώπους που εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα και όχι από όσους είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια νόσηση. Γι’ αυτούς ο κ. Τσιόδορας εξήγησε ότι είναι καθοριστικής σημασίας ο περιορισμός κατ’ οίκον με μηδενική κοινωνική επαφή.

Όπως συμπλήρωσε, αυτό που ενδιαφέρει τώρα είναι να μην ξοδεύονται άσκοπα τα τεστ και να μην καταστρατηγείται ό,τι έχουμε αποφασίσει. Υπάρχει έλλειψη αντιδραστηρίων σε παγκόσμιο επίπεδο, παραδέχθηκε, αλλά εξήγησε ότι προσπαθούμε να την ξεπεράσουμε.

«Για κάθε πέντε που νοσούν υπάρχουν άλλοι 95 που νοσούν ήπια» τόνισε ο κ. Τσιόδρας και επισήμανε ότι ο μαζικός εργαστηριακός έλεγχος «ενέχει τον κίνδυνο διασποράς και έκθεσης στον ιό από άτομα που έχουν μία άλλη απλή ίωση».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ