Μυστήριο από Τραμπ: Προανήγγειλε έκτακτη συνέντευξη για «πολύ σημαντική πληροφορία» περί κορονοϊού

«Θα δώσω συνέντευξη Τύπου σήμερα για να συζητήσω για πολύ σημαντική πληροφορία της FDA σχετικά με τον Κινεζικό Ιό», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου εντός της ημέρας για να κοινονοποιήσει μία «πολύ σημαντική πληροφορία» της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων που αφορά την πανδημία του κορονοϊού.

«Θα δώσω συνέντευξη Τύπου σήμερα για να συζητήσω για πολύ σημαντική πληροφορία της FDA σχετικά με τον Κινεζικό Ιό», έγραψε ο Τραμπ, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Η FDA (Food and Drug Administration) είναι ο ομοσπονδιακός οργανισμός των ΗΠΑ που εποπτεύει την αδειοδότηση και διάθεση των φαρμάκων στο αμερικανικό έδαφος.

«Επικείμενη απειλή» θεωρούν τον κοροναϊό οι μισοί Αμερικάνοι

Οι μισοί, περίπου, Αμερικανοί επιθυμούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να λάβει πιο δραστικά μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει ήδη απαγορεύσει τα ταξίδια από την Ευρώπη, αρκετά δημόσια σχολεία έχουν κλείσει, όπως και θεματικά πάρκα, ενώ αθλητικές εκδηλώσεις και συναντήσεις αναβλήθηκαν.

Στα πιο δραστικά μέτρα συμπεριλαμβάνονται η απαγόρευση της πραγματοποίησης μεγάλων συγκεντρώσεων, αλλά και η διακοπή όλων των πτήσεων εξωτερικού, σύμφωνα με δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos) που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη (17/03).

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε προχθές, Δευτέρα, και χθες, Τρίτη, δείχνοντας ότι έχει αυξηθεί το άγχος της αμερικανικής κοινής γνώμης τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνονταν ταχύτατα, έχοντας μολύνει 5.890 ανθρώπους στις ΗΠΑ, ενώ έχασαν τη ζωή τους 100.

Ποσοστό 48% των ενήλικων Αμερικανών δηλώνει σήμερα ότι θεωρεί τον κορονοϊό «επικείμενη απειλή» για τις ΗΠΑ, με το ποσοστό αυτό να έχει αυξηθεί κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες από μία δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί στις 2-3 Μαρτίου.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ