Κορονοϊός – Τσιόδρας: Υπολογίζουμε ότι τα κρούσματα είναι 2.000 με 3.000


Κορονοϊός: Η εκτίμηση της ομάδας της λοιμωξιολόγου, Βασιλικής Σύψα για τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα – Στα 418 τα συνολικά κρούσματα 13 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

Την εκτίμηση της ομάδας της λοιμωξιολόγου, Βασιλικής Σύψα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε 2.000. με 3.000 περιστατικά πληθυσμό αλλά με αρκετή αβεβαιότητα, ανέφερε κατά την σημερινή ενημέρωση ο καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως τόνισε, η εκτίμηση της ομάδας της ομάδας της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε 2.000. με 3.000 περιστατικά πληθυσμό αλλά με αρκετή αβεβαιότητα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όσον αφορά την πορεία του Ιού στην χώρα μας ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 31, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 418.

Τα 64 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 79 ασθενείς, οι 13 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ