Κορονοϊός: Βίντεο δείχνει πώς ο κορωνοϊός εισέρχεται και μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα (vid)


Κορονοϊός: Mε κάθε λεπτομέρεια Κινέζοι ερευνητές οπτικοποίησαν τον τρόπο που ο Covid 19 εισέρχεται και μολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό

Το ενδιαφέρον αυτό βίντεο δείχνει πώς ο κορονοϊός εισέρχεται στο σώμα, από ποια κύτταρα «πιάνεται», πώς αναπαράγεται και πώς πετυχαίνει να τα σκοτώσει προτού προχωρήσει.

Δείτε το βίντεο:

Όπως εξηγείται στο οπτικοακουστικό αυτό υλικο ερευνητές από την Κίνα έχουν χρησιμοποιήσει κρυο-ηλεκτρονική μικροσκοπία για να δείξουν πώς ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 μολύνει τους ανθρώπους.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science λέει ότι ο ιός στοχεύει σε έναν τύπο υποδοχέα, που βρίσκεται στα ανθρώπινα κύτταρα στους πνεύμονες, την καρδιά, τους νεφρούς και το έντερο.

Ο μικροβιολόγος Mark Fielder του πανεπιστημίου Kingston λέει ότι ο ιός φαίνεται να επιτίθεται σε δύο τύπους πνευμονικών κυττάρων: κυψελιδικά κύτταρα (goblet cells), τα οποία επικαλύπτουν την αναπνευστική οδό με βλέννα και πηνιώδη κύτταρα (cilitated cells) που συνήθως φιλτράρουν παθογόνους παράγοντες.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οπτικοποιησαν τον τροπο,κοινως μας φτιαξαν ενα καρτουν,γιατι ουτε τον ξερουν μητε τον ειδαν.Η γουωλτ ντισνει βγαζει καλυτερα.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ