Κορoνοϊός – Σταϊκούρας: Στοχευμένα βοηθάμε όσους πλήττονται


Κορονοϊός: Ότι θα υπάρξει διάταξη από τον υπουργό Εργασίας για απαγόρευση απόλυσης εργαζομένου όπου έχει ανασταλεί λειτουργία επιχείρησης, επεσήμανε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε ό,τι αφορά τη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε, επανέλαβε ότι «αυτή είναι η δεύτερη δέσμη μέτρων που ισχύει ως τέλη Απριλίου και μετά θα πρέπει να επαναληφθεί ή να ενισχυθεί».

«Κάθε ευεργέτημα σε επιχείρηση όπως η αναστολή υποχρεώσεων, μείωση ενοικίου, ενίσχυση ρευστότητας κυρίως από ευρωπαϊκά κονδύλια, έχει προϋπόθεση να μην γίνει καμία απόλυση» , τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες ώστε μετά τα χρεωλύσια σε ενήμερους επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε ενέργειες και για τα φυσικά πρόσωπα».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «σοφή πρόβλεψη, να περικλείονται στα μέτρα όλες οι επιχειρήσεις, είτε κλείνουν, είτε έχουν απώλεια τζίρου. Υπαρχει μηχανισμός στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε να παρακολουθούμε μείωση του τζίρου και να λάβουμε αποφάσεις για μέτρα προστασίας κι αυτών των επιχειρήσεων», σημειώνοντας: «Οριζόντια ρύθμιση για όλη την κοινωνία, θα σήμαινε επιστροφή στην κουλτούρα μη πληρωμών και οριζόντιας αθέτησης υποχρεώσεων».

Ο κλάδος τουρισμού και μεταφορών πλήττεται σημαντικά. Θα προχωρήσουμε σε στοχευμένες ενέργειες, πέραν των όσων ανακοινώθηκαν χθες, σημείωσε.

«Η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, στο πλαίσιο του οποίου θα αγοράζει και ελληνικό χρέος, ήταν κάτι που επεδίωκε η χώρα από το 2015 και το πετύχαμε τώρα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Είναι η δεύτερη απόφαση, ύστερα από εκείνη στο Eurogroup, βάσει της οποίας η Ελλάδα συμμετέχει ισότιμα σε ό,τι γίνεται στην Ευρώπη», επισήμανε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ