Κορονοϊός – «Forza Ελλάδα!»: Το συγκινητικό μήνυμα στήριξης των Ιταλών στη χώρα μας


Μήνυμα στήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση και την προσπάθεια που καταβάλλεται σε εθνικό επίπεδο κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού έστειλε, με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ιταλική πρεσβεία στην Ελλάδα.

«Στηρίζουμε πλήρως την ελληνική κυβέρνηση, όλες τις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές δυνάμεις της χώρας και κάθε Έλληνα πολίτη, για την αξιοθαύμαστη προσπάθεια σε εθνικό επίπεδο στη μάχη που πολεμάμε ενωμένοι εναντίον ενός κοινού εχθρού, αόρατου αλλά όχι ανίκητου. Forza Ελλάδα!», αναφέρει η ιταλική πρεσβεία σε ανάρτησή της στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (18/03) η Ιταλία σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση θανάτων σε μια ημέρα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία του κορονοϊού να αγγίζει τους 3.000. Σύμφωνα, με την τελευταία καταμέτρηση, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 35.713. Παράλληλα, 4.025 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Η χώρα βρίσκεται σε γενικό lockdown επί τουλάχιστον δύο εβδομάδες, προκειμένου συγκρατηθεί η περαιτέρω εξάπλωση του φονικού ιού.

Πρωτόγνωρες εικόνες στην Ιταλία

Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η εικόνα που δημοσιεύει σήμερα, Πέμπτη (19/03), η La Repubblica και άλλα Μέσα και δείχνει μια σειρά από στρατιωτικά οχήματα να διασχίζουν τους δρόμους της πόλης Μπέργκαμο του ιταλικού Βορρά, προκειμένου να μεταφέρουν τους δεκάδες νεκρούς στο νεκροταφείο της περιοχής.

Η Μπέργκαμο είναι μία από της πόλης που έχουν πληγεί περισσότερο από τον φονικό ιό, ο οποίος, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, έχει προκαλέσει το θάνατο σε συνολικά 2.978 ανθρώπους. Μόνο στην πόλη αυτή, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 90.

Οι νεκροί δεν χωράνε στο νεκροταφείο της πόλης και δεκάδες πτώματα ανθρώπων που νόσησαν και κατέληξαν από τον κορονοϊό, μεταφέρονται με στρατιωτικά οχήματα σε αποτεφρωτήρια άλλων περιοχών, όπως η Μόντενα, η Πάρμα και η Ντομοντοσόλα.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Στα 418 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Χθες, Τετάρτη κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από τους αρμόδιους, ανακοινώθηκαν 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των ασθενών με κορονοϊό στη χώρα μας στα 418.

Τα 64 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 79 ασθενείς, οι 13 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ