Κορονοϊός: Σταματούν όλες οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα


Κορονοϊός: Ακόμη και η απαγόρευση πτήσεων από και προς την Ελλάδα έχει πέσει στο τραπέζι της κυβέρνησης ως μέτρο για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης του ιού

Την απόφαση να σταματήσουν όλες οι επιβατικές πτήσεις στην Ελλάδα πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

Οι πληροφορίες θέλουν το συγκεκριμένο ζήτημα να συζητήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο κυβερνητικό επιτελείο καθώς και να έγιναν και διερευνητικές επαφές με αεροπορικές εταιρείες.

Όπως λένε στελέχη που έχουν γνώση των όσων λέγονται στο Μέγαρο Μαξίμου, «πρόκειται για ένα σύνθετο ζήτημα που δεν αφορά μόνο μία απόφαση από την Πολιτεία. Εμπλέκονται υπηρεσίες, εταιρείες, υπουργεία και επηρεάζει εκατομμύρια επιβάτες που έχουν κλείσει τα εισιτήριά τους».

Σε περίπτωση πάντως που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λάβει μία τέτοια απόφαση εντός της ημέρας, τότε θα την ανακοινώσει και στο προγραμματισμένο για σήμερα, μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, ενώ πληροφορίες από την κυβέρνηση θέλουν να τίθεται σε ισχύ, εφόσον αποφασιστεί από το βράδυ της Κυριακής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι μέσα στο μενού των προτάσεων που έχουν εισηγηθεί οι ειδικοί και ότι αν τελικά επιλεγει αυτό θα ανακοινωθεί στην καθημερινή ενημέρωση από τον αρμόδιο υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αφορά στα επιβατικά αεροπλάνα και αναμένεται να εξαιρεθούν συγκεκριμένες πτήσεις cargo που αφορούν στην τροφοδοσία.

Για την ιστορία, στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν παρόντος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και αρκετά κυβερνητικά στελέχη όπως ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ