Κορονοϊός: Επίδομα 800 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες- Ποιοι το δικαιούνται


Κορονοϊός: Επίδομα 800 ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που πλήττονται, για το διάστημα 15 Μαρτίου μέχρι 30 Απριλίου ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. 

Το επίδομα των 800 ευρώ θα καλύψει τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους που επλήγησαν με μεγάλη μείωση του τζίρου, στο 50% από τις συνέπειες του κορονοϊού. Στους εν λόγω ασφαλισμένους θα καταβληθεί στις αρχές Απριλίου η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ.

Ειδικότερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους καθώς και όσους έχουν ατομικές επιχειρήσεις προβλέπεται :

  • Για τους αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις, αναβάλλονται όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις, πληρωτέες Μαρτίου, για 4 μήνες.
  • Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που πλήττονται, θα δοθεί στις αρχές Απριλίου ενίσχυση 800 ευρώ.
  • Επίσης προβλέπεται αναστολή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, μηνός Φεβρουαρίου, για 3 μήνες, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, για τους κλάδους που πλήττονται.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Συμπτώματα και μετάδοση – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα – Πόσο διαρκεί η επώαση

Δείτε LIVE την εξάπλωσή του σε ολόκληρο τον πλανήτη (ΧΑΡΤΗΣ)

Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης

Αξίζει να σημειωθεί πως την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ την δικαιούται αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν παράλληλη μερική απασχόληση ως μισθωτοί εφόσον δεν έχουν άλλη πλήρη απασχόληση.

Αντίθετα, σε περίπτωση που είναι κάποιος ιδιοκτήτης περισσοτέρων της μίας ατομικών επιχειρήσεων οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού δεν θα λάβει την αποζημίωση των 800 ευρώ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ