Δήμος Κηφισιάς-Καταγγελία: Εισέρχονται σε σπίτια πολιτών με πρόσχημα τον κορονοϊό


Κορονοϊός: Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δήμος Κηφισιάς, μετά από επανειλημμένες καταγγελίες για απάτες με πρόσχημα την εξάπλωση του κορονοϊού

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των πολιτών, άγνωστα άτομα, ισχυριζόμενα πως είναι δημοτικοί υπάλληλοι, εισέρχονται σε οικίες πολιτών, με το πρόσχημα πως μοιράζουν μάσκες και αντισηπτικά για την καταπολέμηση του Covid-19.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μην εμπιστεύονται τα εν λόγω άτομα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις κρίνεται σκόπιμο οι συμπολίτες μας να επικοινωνούν με την Ελληνική Αστυνομια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Δείτε την ανακοίνωση:

46 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στα 464 το σύνολο – 16 σε σοβαρή κατάσταση

Οι ανακοινώσεις του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας όπου έγινε η σχετική ενημέρωση, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 46, την Πέμπτη (19/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 464.

Τα 72 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 78 ασθενείς, οι 16 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, οι πέντε δε τις τελευταίες 24 ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Πέμπτη (19/03), καταγράφηκε το 6ο θύμα του ιού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 70χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς με υποκείμενα νοσήματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας με τα σημερινά στοιχεία φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της ομάδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα ότι στη χώρα μας τουλάχιστον 2.000 με 3.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ