Κορονοϊός – LIVE: Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Έλληνες

Κορονοϊός: Την προαναγγελθείσα τακτική επικοινωνία του με τον ελληνική λαό συνεχίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμα/μήνυμα που απευθύνει προς τους πολίτες αυτή την ώρα στους πολίτες.

Υπενθυμίζεται μετά το τελευταίο μήνυμά του, όπως και ο ίδιος είχε πει, πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ή/και όποτε κρίνεται απαραίτητο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώνει τους πολίτες για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της αντιμετώπισης του κορονοϊού, ενώ θα εξηγεί και το σκεπτικό των αποφάσεων της Πολιτείας.

Δείτε LIVE το μήνυμα του Πρωθυπουργού

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει στους πολίτες την σημαντικότητα του να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα, με τελευταίο αυτό της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, αλλά και να εξηγήσει τι ακριβώς σημαίνει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ελληνική οικονομία.

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, το Δ.Σ της η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε έκτακτο πρόγραμμα αγοράς κρατικών τίτλων 750 δισ, αποφασίζοντας μάλιστα ρητώς να συμπεριλάβει και τα ελληνικά ομόλογα παρά το ότι δεν βρίσκονται ακόμα σε επενδυτική βαθμίδα!

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Με τα 750 δισ και το πρόγραμμα Pandemic Emergency Purchase Programme, η ΕΚΤ δίνει μια ένεση ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, αλλά παράλληλα και στην ελληνική.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας χαρακτήρισε την απόφαση «ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας».

«Πλέον τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου είναι αποδεκτοί, για το νέο πρόγραμμα, τίτλοι. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά από το 2015, όταν και ξεκίνησε η ποσοτική χαλάρωση, το περίφημο QE, στην οποία η χώρα μας – με ευθύνη της προηγούμενης Κυβέρνησης – ουδέποτε συμμετείχε», τόνισε σε δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται πως στο τραπέζι έχει πέσει για την Πολιτεία και το ενδεχόμενο απαγόρευσης επιβατικών πτήσεων από και προς την Ελλάδα, μία απόφαση ωστόσο η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν έχει ληφθεί προς το παρόν γιατί έχει πολλές εκφάνσεις και απαιτεί συνεννόηση πολλών αρχών, υπουργείων και εταιρειών.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ