ΣΥΡΙΖΑ: Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα

«Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα και εκ των υστέρων διόρθωση λαθών, απαιτείται τώρα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας και θωράκισης της κοινωνίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τους Έλληνες πολίτες. 

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «οι υπουργοί της κυβέρνησης ανακοίνωσαν χθες μέτρα ανεπαρκή για το μέγεθος της κρίσης. Τόσο ανεπαρκή που έπρεπε να σπεύσει 24 ώρες μετά ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να διορθώσει την εικόνα».

«Έστω κι έτσι, η κυβέρνηση φαίνεται να συνειδητοποιεί πως οι πολίτες που χρειάζονται στήριξη είναι πολύ περισσότεροι από όσους προέβλεπαν οι αρχικές της εξαγγελίες» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στην δήλωση του πρωθυπουργού, θεωρεί «θετικό ότι ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ορισμένες προτάσεις – δυστυχώς λίγες – από το ολοκληρωμένο πακέτο αναγκαίων παρεμβάσεων που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όμως εξαιρετικά κρίσιμο, ο κ. Μητσοτάκης να αντιληφθεί επιτέλους ότι η μεθοδολογία της εκ των υστέρων επούλωσης αρνητικών επιπτώσεων είναι ατελέσφορη και προβληματική».

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι για να μην πολλαπλασιαστούν όσοι χρειάζονται στήριξη όσο βαθαίνει η κρίση, και για να μην αυξηθούν οι χαμένες θέσεις εργασίας, η κυβέρνηση πρέπει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τώρα, χωρίς καθυστέρηση, ένα φιλόδοξο και γενναίο πρόγραμμα δημοσιονομικών παρεμβάσεων, δημόσιων επενδύσεων, κρατικών εγγυήσεων και οριζόντιων μέτρων ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Καταλήγοντας αναφέρει: «Την δημοσιονομική δυνατότητα την έχει. Όχι βεβαίως χάρη στις παρεμβάσεις της κ. Λαγκάρντ, αλλά χάρη στο γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το δημόσιο χρέος και άφησε παρακαταθήκη ένα ισχυρό μαξιλάρι ρευστότητας».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ