Κορονοϊός: Τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων ανακοινώνει αύριο (20/03) η κυβέρνηση


Την τρίτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού, θα ανακοινώσουν από κοινού, αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου,στις 10.30, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο υπουργείο Οικονομικών και θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, η οποία θα τις διανείμει σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Νέα μέτρα για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας εξήγγειλε στο νέο του διάγγελμα σήμερα (19/03) για τον κορονοϊό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε στη συνέχεια την αναθεώρηση του προϋπολογισμού, μετά και τη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, με στόχο να πέσουν στην πραγματική οικονομία περίπου 10 δισ. ευρώ. Έτσι, ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους. Το μέτρο, είπε ο κ.Μητσοτάκης, δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αλλά τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, των οποίων το κράτος θα καλύψει και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές.

Την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Λόγω των μέτρων ανάσχεσης της διάδοσης του κορονοϊού, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα προσέλευσης δημοσιογράφων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ