Γεωργιάδης: Κανένας λόγος ανησυχίας για τους πλειστηριασμούς – Διαπραγματευόμαστε με τους θεσμούς


Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο MEGA, για το θέμα των πλειστηριασμών.

Ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που εκπνέει στις 30 Απριλίου, ανέφερε πως το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, τονίζοντας πως θα βρεθεί λύση στον κατάλληλο χρόνο.

Συμπλήρωσε πως θεωρεί παντελώς απίθανο «οι τράπεζες ή οι θεσμοί να ονειρεύονται πλειστηριασμούς αυτές τις ώρες», ενώ συμπλήρωσε πως τα δικαστήρια είναι κλειστά αυτό το διάστημα.

Εάν υποτεθεί ότι έχουμε κρίση που περνάνε τις σημερινές προβλέψεις θα έχουμε παγκόσμια κρίση, ανέφερε υπουργός, τονίζοντας πως οι ελληνικές τράπεζες είναι στο ευρωσύστημα και από χτες ανήκουν απολύτως με την απόφαση της ΕΚΤ στην ίδια ταχύτητα με τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Η κρίση, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, θα κρατήσει δύο μήνες, όποτε θα αρχίσει η επιδημία να κατέρχεται.

Αναφερόμενος στη συμφωνία που επετεύχθη με τις εισπρακτικές εταιρείες αυτή προβλέπει μεταξύ των άλλων την αναστολή καταβολής των δόσεων για τρεις μήνες στους πιστούχους που δικαιούνται την κρατική ενίσχυση των 800 ευρώ, κατόπιν επικοινωνίας με τον δανειολήπτη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ