Κορονοϊός: Επικοινωνία Δένδια με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών


Τηλεφωνική συνομιλία είχε προ λίγου με τον Κρατικό Σύμβουλο και υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι (Wang Yi), ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον κινεζικό λαό και ευχαρίστησε για την παρεχόμενη βοήθεια, υπό μορφή υγειονομικού υλικού. Βοήθεια οποία αναμένεται να αφιχθεί αύριο στην Αθήνα. Τονίσθηκε, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η σημασία της προστασίας των πολιτών εκατέρωθεν από τη διάδοση του ιού και η τήρηση των υποδείξεων των υγειονομικών αρχών.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε διαρκή επικοινωνία. Νωρίτερα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο Νίκος Δένδιας έγινε αποδέκτης ιδιαίτερα θερμής επιστολής συμπαράστασης από τον Κινέζο ομόλογό του, Γουάνγκ Γι, στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του κορονοϊού, αλλά και την ετοιμότητα και προθυμία της Κίνας να στηρίξει την Ελλάδα με χρήσιμες πληροφορίες από την πρόσφατη εμπειρία της, αλλά και πρακτικά.

«Κατά τη διάρκεια της μάχης των Κινέζων πολιτών κατά της επιδημίας, η ελληνική κυβέρνηση και ο λαός μας πρόσφεραν κατανόηση και συμπαράσταση, για το οποίο εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη. Ο ιός δε σέβεται σύνορα. Η δημόσια υγεία είναι κοινή πρόκληση που αντιμετωπίζουν όλοι ανεξαιρέτως και η συμπαράσταση και η συνεργασία είναι τα πιο ισχυρά όπλα για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση», ανέφερε ο κ. Γουάνγκ στην επιστολή του.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ