Κορονοϊός: Ανυπάκουοι και οι Βολιώτες – Κατέκλυσαν την παραλία, τα πάρκα και τα άλση

Πολλοί ήταν και σήμερα Πέμπτη οι Βολιώτες που αψήφησαν τα μέτρα και τις προτροπές των ιθυνόντων να παραμείνουν στα σπίτια τους και αποφάσισαν να κάνουν τις βόλτες τους, να διεκπεραιώσουν οικονομικές συναλλαγές, να συνεχίσουν την άθλησή τους σε ανοιχτούς χώρους και να συνεχίσουν την κανονική τους ζωή, λησμονώντας ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω πανδημίας και πρέπει να είναι ελάχιστες οι έξοδοι από το σπίτι.

Ήδη το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, απέκλεισε με κάγκελα την πρόσβαση στον κυματοθραύστη του λιμανιού του Βόλου, γνωστό ως «κορδόνι», πόλο έλξης χιλιάδων πολιτών καθημερινά, ενώ περιπολικά αυτοκίνητα περνούν από το παραλιακό πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και απαγορεύει τις συναθροίσεις νέων που τις τελευταίες ημέρες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, βρέθηκαν για περίπατο στην κεντρική παραλία του Βόλου άνθρωποι κάθε ηλικίας, όπου κυριαρχούσαν οι περιπατητές, τα παιδιά και οι νέοι με τα ποδήλατα με την γενική εικόνα να δείχνει πως δεν έχουν λάβει το μήνυμα για να μείνουν στο σπίτι και να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού και δείχνοντας τεράστια ανευθυνότητα.

Παράλληλα ο δήμος Βόλου πήρε αυστηρά μέτρα και με κόκκινες κορδέλες έχει αποκλείσει μεγάλα πάρκα στο κέντρο, αλλά και περιμετρικά, του Βόλου όπου συνηθίζουν εδώ και χρόνια να αθλούνται εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας. Έκλεισαν ήδη τα πάρκα του Ασύλου, του Ελικοδρομίου, της Παραλίας και του Ξενία, αλλά και αστυνομικό αυτοκίνητο κλείνουν την άνοδο στον λόφο της Γορίτσας όπου συνηθίζουν να ανεβαίνουν Βολιώτες για περίπατο ή τρέξιμο.

Υπάλληλοι του δήμου Βόλου σφράγισαν με απαγορευτικές κορδέλες τα όργανα γυμναστικής, αλλά εμφανίσθηκε και η Δημοτική Αστυνομία, η οποία ενημέρωσε τους πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα πάρκα, πως δεν μπορούν να βρίσκονται στο χώρο, καθώς δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός. Μερικοί από τους παρόντες αντέδρασαν, αλλά η πλειοψηφία υπάκουσε και συμμορφώθηκε με τις συστάσεις και αποχώρησαν.

Το ίδιο θα ισχύσει από αύριο και στις παραλίες του Αναύρου και στις Πλάκες όπου συγκεντρώνονται καθημερινά εκατοντάδες λουόμενοι χειμερινοί κολυμβητές, οι οποίοι και δεν τηρούν τους επιβαλλόμενους κανόνες προστασίας από την μετάδοση του κορονοϊού.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ