Κορονοϊός: Ο Μητροπολίτης Κυθήρων αγνόησε την απαγόρευση – Κανονικά η 3η Στάση των Χαιρετισμών


Με ανοικτές πόρτες τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ τη λειτουργία των Χαιρετισμών, παρά την κυβερνητική απόφαση για τις εκκλησίες.

Όπως μετέδωσε ο ANT1 οι πόρτες της Μητρόπολης στη Χώρα των Κυθήρων ήταν ανοικτές. Οι καμπάνες της εκκλησίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα χτύπησαν κανονικά προκειμένου οι πιστοί να προσέλθουν στην εκκλησία ωστόσο λίγοι ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηνικολάου η κίνηση του Μητροπολίτη αυτή είναι αντίθετη σε ότι επιβάλει το κράτος και η ισχύουσα νομοθεσία συμπληρώνοντας ότι ότι σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο κρούσμα του ιού στο νησί πιθανότατα να βρεθεί αντιμέτωπος με την κοινωνία του νησιού.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ας ειναι ευλογημένος.Εστω ενας ιεράρχης ομολογεί σθεναρα, επαπειλουμενος απο τα ποικίλα όργανα της εξουσίας, την Αλήθεια οτι η Σοφία και η Χάρις του Θεού υπερέχει της όποιας σοφίας των ανθρώπων και οτι το άμισθο ιατρείο της Εκκλησίας συνεχίζει παρα τα κελευσματα του Ναβουχοδονόσορα να προσφέρει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ την Χάρι των ιάσεων πού κυρίως και πρωτίστως αυτή έχουμε ανάγκη. Φυσικά ενας εγκαινιασμένος ναός είναι πλήρης της Χάριτος του Παναγίου Πνεύματος και ειναι ο μόνος τόπος πάνω στην γη μέσα στον οποίο δεν χωρά ο διάβολος.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ