Κορονοϊός: Δείτε LIVE την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από τον Σ. Τσιόδρα και το Ν. Χαρδαλιά


Κορονοϊός: Live η καθημερινή ενημέρωση των πολιτών από το υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους κ. Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας

ΔΕΙΤΕ LIVE EIKONA ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Υποχρεωτική καραντίνα για όλους τους επιβάτες πτήσεων από το εξωτερικό

Σε ισχύ από τις 20 Μαρτίου 2020 και ώρα 12.00 το μεσημέρι τέθηκε το μέτρο της υποχρεωτικής κατ’ οίκον καραντίνας όσων έρχονται στην Ελλάδα αεροπορικώς από χώρες του εξωτερικού.

Το μέτρο εφαρμόστηκε με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, ενώ στην διασφάλιση αυτής της υποχρέωσης από τους πολίτες αναλαμβάνει ρόλο και η Αστυνομία.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον γενικότερο σχεδιασμό, αστυνομικοί θα εξετάζουν αν πράγματι οι επιβάτες των αεροπορικών πτήσεων τηρούν την καραντίνα στα σπίτια τους, είτε με επιτόπιο έλεγχο, είτε με συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις στα σταθερά τηλέφωνα των επιβατών.

Αυτό ωστόσο δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες, καθώς και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Παράλληλα, με βάση το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα που αφορούν στον περιορισμό των πολιτών, ξεκινούν άμεσα περιπολίες με μεγάφωνα κατά τις οποίες οι αστυνομικοί θα ενημερώνουν τους πολίτες ότι απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ