Κορονοϊός: Κάιρο – Πατριάρχης Θεόδωρος και πιστοί ένωσαν την προσευχή τους


Την προσευχή του με τους πιστούς για την καταπολέμηση του κορονοϊού ένωσε ανήμερα των Γ’ Χαιρετισμών, το βράδυ της Παρασκευής 20 Μαρτίου 2020, από την Παναγίτσα Ηλιουπόλεως, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β’.

Ο ναός κατάμεστος από πιστούς που ήρθαν για να πάρουν την ευλογία του και να προσευχηθούν μαζί του. Αλλά και ο ίδιος ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου εκτός από την ευλογία του ήρθε να τους πει λόγια παρηγοριάς και να τους εμψυχώσει για την καταπολέμηση του ενδημικού ιού. Τους παρότρυνε αυτή την εποχή να εφαρμόζουν με ευλάβεια τα μέτρα υγιεινής και παράλληλα τους διαβεβαίωσε ότι με τη βοήθεια του Θεού θα ξεπεραστεί και αυτή η κρίση που μαστίζει όλη την ανθρωπότητα.

Ρεπορτάζ: Κάτια Τσιμπλάκη

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν ο Πατριάρχης Θεόδωρος, γονάτισε για να προσευχηθεί στην Παναγία για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Παράλληλα, έδωσε τις ευχές του και προσέφερε από ένα συμβολικό δώρο σε όλες τις μητέρες, ενόψει της εορτής της Μητέρας.

«Η Ελλάδα μας, η Αίγυπτος, η Κύπρος, όλη η Παγκόσμια ανθρωπότητα αγωνίζεται για να προφυλάξει τα παιδιά της Ας κάνουμε παιδιά μου υπακοή στις υποδείξεις. Η καθαριότητά μας όπως πάντα να είναι πιο εντατική. Μα πάνω από όλα η Ελπίδα της καρδιάς μας. Ο Θεος δεν θα μας εγκαταλείψει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, ήρθε όμως και φέτος στους Γ’ Χαιρετισμούς, στην έδρα της Μητρόπολης Μέμφιδος, για να συγχαρεί και να σταθεί στον οικείο ιεράρχη Nικόδημο, ο οποίος κάνει πολυσχιδές έργο.

«Και φέτος όλη η ανθρωπότητα ζει ένα μεγάλο δράμα. Όλοι κλείστηκαν μέσα στα σπίτια τους. Βλέπουν την κάθε ημέρα με φόβο. Η ανθρωπότητα ζει την απελπισία. Ζει μια αγριότητα. Ήδη εκατοντάδες άνθρωποι «έφυγαν». Και πόσοι θα φύγουν κανείς δεν το ξέρει. Σε αυτή την μεγάλη θλίψη της ανθρωπότητας εμείς είμαστε εδώ στην Παναγία Ηλιούπολης. Σας παρακάλεσα όλους να ψάλλουμε μαζί τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα Νικητήρια», είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος και τόνισε ότι το δίσεκτο έτος του 2020 ήρθε ένας μεγάλος εχθρός ο οποίος παρουσιάζεται σαν τον αιωρούμενο τον θάνατο.

Εμείς όμως ελπίζουμε στην Υπεραγία Θεοτόκο. Αυτή η ελπίδα μας έφερε απόψε εδώ, να γεμίσει απόψε η Παναγία στην Ηλιούπολη. Η ανθρωπότητα είναι ανοχύρωτη. Η ανθρωπότητα κινδυνεύει. Η ανθρωπότητα είναι απογοητευμένη. Σε αυτή τη θλίψη ένα Φως ανατέλλει απόψε: Η χάρη της Παναγίας».

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος έκανε και μια προσωπική εξομολόγηση παρουσία των πιστών: «…δεν οικτίρω γιατί έχω μάθει να αγωνίζομαι στις δύσκολες χώρες της Αφρικής.

Και ήρθα απόψε να σας πω πως ο πνευματικός σας πατέρας είναι ανάμεσά σας.

Απόψε τη βραδιά θέλω να την αφιερώσω σε δύο παράγοντες. Η προσευχή μας, ας είναι κοντά μας στους ασθενείς από τον ιό. Γυρίζοντας στα σπίτια μας, ας αφιερώσουμε αυτούς τους Χαιρετισμούς σε αυτούς τους ανθρώπους που απογοητευμένοι και απελπισμένοι δεν ξέρουν τι θα γίνει το αύριο.

΄Όμως έχετε θάρρος, η ανθρωπότητα θα το αντιμετωπίσει…. Τα πλάσματα του Θεού, η ιατρική αγωνίζεται και το πνεύμα του Θεού θα νικήσουν. Ας αναχωρήσουμε από την ακολουθία των Χαιρετισμών γεμάτοι αισιοδοξία και ας δούμε την Υπεραγία Θεοτόκο ότι θα επιβλέπει και θα δώσει βάλσαμο παρηγοριάς στην ανθρωπότητα».

Αναφερόμενος στον δεύτερο παράγοντα στον οποίο αφιέρωσε του Γ’ Χαιρετισμούς, τόνισε ότι είναι οι μητέρες, ενόψει της επικείμενης εορτής της Μητέρας. «Το πιο αγιασμένο πλάσμα μετά την Παναγία μας είναι η μητέρα. Στη μάνα που δακρύζει για αυτές τις δύσκολες στιγμές για τα παιδιά της. Στη μάνα που θέλει να δει αλάβωτα τα παιδιά της για να απολαύσουν το μεγάλο δώρο που λέγεται ζωή. Έτσι λοιπόν στις δύσκολες στιγμές χρόνια πολλά για όλες τις μητέρες του κόσμου.

«Σεβασμιώτατε Αγιε Μέμφιδος», είπε απευθυνόμενος στον οικείο ιεράρχη Νικόδημο, «ήρθα απόψε από την Αλεξάνδρεια για να σας πω ότι είμαι κοντά σου. Είμαστε στα παιδιά μας…. Ζω τη φτώχεια τις αρρώστιες τις αμέτρητες και όμως το Φως του Χριστού μένει νικηφόρο πάντοτε. Χρόνια πολλά παιδιά μας. Όταν ο Θεός είναι ανάμεσά μας κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει».

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος προσέφερε σε όλες τις μητέρες, ένα θερμός νερού για να έχουν πάντα μαζί τους το φρέσκο νερό της ζωής.

Αμέσως μετά τους Γ’ Χαιρετισμούς ο Πατριάρχης Θεόδωρος κατευθύνθηκε στο Αρχονταρίκι της Παναγίτσας. Εκεί τοποθετήθηκε η προσωπογραφία του μπροστά από τον ναό της Παναγίτσας Ηλιουπόλεως. Το προηγούμενο πορτρέτο του θα τοποθετηθεί στον Αγ. Δημήτριο Ζειτούν.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ