#ΜένουμεΣπίτι: Από τους Μάγια… στη Μόνα Λίζα – 7 μουσεία που μπορείτε να «δείτε» από το σαλόνι σας


Συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα, «μένουμε σπίτι» για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού και βλέπουμε με άνεση στο σαλόνι μας – από τον υπολογιστή ή την τηλεόραση μας, μόνοι ή με τους οικείους μας τηρώντας ΠΑΝΤΑ τις αποστάσεις ασφαλείας – συλλογές μουσείων σε απευθείας σύνδεση ή μέσω εικονικών περιηγήσεων.

Ευτυχώς, στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας πολλά μουσεία έχουν βάλει τις συλλογές τους σε απευθείας σύνδεση ή έχουν δημιουργήσει εικονικές περιηγήσεις, virtual tours, που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της πλήξης που μπορεί να μας προκαλούν τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού Covid-19.

Είναι λοιπόν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, ακόμα και από το σαλόνι μας, να «επισκεφθούμε» από το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ μέχρι και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

ExtraTip: Συνδέστε τον υπολογιστή σας με την τηλεόραση και περιηγηθείτε στον κόσμο της Ιστορίας. Πολύ καλή ιδέα ειδικά αν έχετε παιδιά και θέλετε να περάσουν εποικοδομητικά στον χρόνο τους στο σπίτι.

Ξεκινάμε…

1ος σταθμός: Το Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι

Τι και αν έβαλαν «λουκέτο» και στο Μουσείο του Λούβρου λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί στη Γαλλία; Εσείς μπορείτε να δείτε τους πολυάριθμους θησαυρούς του online. Στην εικονική περιήγηση που προσφέρει το μουσείο μπορείτε να δείτε μέρος από την ελληνική συλλογή, με πιο σημαντικά τα αγάλματα της Αφροδίτης της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης, την αιγυπτιακή πτέρυγα και φυσικά το διάσημο πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τη Μόνα Λίζα. Κάντε εικονική περιήγηση ΕΔΩ.

2ος σταθμός: Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, Νέα Υόρκη

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης είναι μία πολύ καλή επιλογή, ειδικά αν έχετε παιδιά καθώς ένα ολόκληρο τμήμα της ιστοσελίδας του, το οποίο ονομάζεται MetKids, είναι αφιερωμένο στους μικρούς επισκέπτες. Υπάρχει μια μηχανή αναζήτησης, όπου μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες ανά χρονική περίοδο ή τοποθεσία για να ανακαλύψετε αντικείμενα και έργα τέχνης από τα δωμάτια του μουσείου. Το εργαλείο αναζήτησης «Μεγάλες ιδέες» επιτρέπει στα επισκέπτες να εξετάζουν θέματα όπως εφευρέσεις, μόδα, μάχες και να δουν όλες τις σχετικές πληροφορίες. Κάντε εικονική περιήγηση ΕΔΩ.

3ος σταθμός: Μουσείο Van Gogh, Άμστερνταμ

Ο διάσημος ζωγράφος έχει οπαδούς σε όλον τον πλανήτη. Η μόνιμη συλλογή περιλαμβάνει πάνω από 200 έργα ζωγραφικής του διάσημου ζωγράφου, 500 σχέδια και πάνω από 750 γράμματα. Μην χάσετε το Almond Blossom, μία από τις πιο ευχάριστες ελαιογραφίες του Van Gogh! Κάνε εικονική περιήγηση ΕΔΩ.

4ος σταθμός: Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

Το εμβληματικό μουσείο που βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου σας δίνει τη δυνατότητα να θαυμάσετε, πέρα από τα γλυπτά του Παρθενώνα, τη μεγαλύτερη συλλογή αιγυπτιακών αρχαιοτήτων έξω από τα σύνορα της Αιγύπτου, που περιλαμβάνει και τη θρυλική Rosetta Stone του 196 π.Χ., την έκτη Καρυάτιδα, τμήματα του Μαυσωλείου της Αλικαρνασσού και του Ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσσο – δύο εκ των επτά θαυμάτων του αρχαίου κόσμου και άλλα. Η περιήγηση είναι διαδραστική και τα αντικείμενα μπορούν να αναζητηθούν ανά εποχή, περιοχή ή τύπο. Κάντε εικονική περιήγηση ΕΔΩ.

5ος σταθμός: Μουσείο Περγάμου, Βερολίνο

Ένα από μεγαλύτερα γερμανικά μουσεία έχει πολλά να σας προσφέρει. Εδώ θα βρείτε πολλά έργα τέχνης της αρχαιότητας, μεταξύ αυτών και την Πύλη της Ιστάρ (Ishtar Gate), την όγδοη πύλη προς το κέντρο της πόλης της Βαβυλώνας. Κάντε εικονική περιήγηση ΕΔΩ.

6ος σταθμός: Εξερευνώντας τον πολιτισμό τον Μάγια – Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας, Μεξικό

Χτισμένο το 1964, αυτό το μουσείο έχει αφιερωθεί στην αρχαιολογία και στην ιστορία του Μεξικού πριν τους Ισπανούς. Στο Museo Nacional de Antropologia θα βρείτε 23 δωμάτια γεμάτα με έργα τέχνης της αρχαιότητας και των Μάγια. Δείτε ΕΔΩ.

7ος σταθμός: Monterrey Bay Aquarium, Καλιφόρνια

Οι live web κάμερες του Monterey Bay Aquarium θα ευχαριστήσουν τόσο εσάς όσο και τα παιδιά, βλέποντας πιγκουίνους, μέδουσες και σπάνια είδη ψαριών στο φυσικό τους περιβάλλον. Όταν οι web κάμερες είναι εκτός λειτουργίας, καθώς μεταδίδουν live συγκεκριμένες ώρες, υπάρχουν προ-εγγεγραμμένα βίντεο που μπορείτε να δείτε. Παρακολουθήστε live ΕΔΩ.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ