Κορονοϊός στην Ελλάδα – Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Η επιδημία μπορεί να σβήσει σταδιακά


Για αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του νέου κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε φάση εξάπλωσης της επιδημίας και ότι το ισχυρότερο εργαλείο που έχουμε είναι η κοινωνική αλληλεγγύη.

«Ο ιός αυτός έχει ρυθμό εξάπλωσης 2,5 με 3. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ένας μολύνει άλλους τρεις» εξήγησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ. «Αν αυτό το αντιστρέψουμε και κάθε τρεις μολύνουν έναν, τότε η επιδημία αυτή θα σβήσει σταδιακά και θα κερδίσουμε χρόνο», πρόσθεσε.

«Αν με τα μετρά αποφυγής συγχρωτισμού και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουμε λάβει, καταφέρουμε και το αντιστρέψουμε, θα κερδίσουμε χρόνο για να έρθει το εμβόλιο, να έρθει η φαρμακευτική αγωγή, να ενισχυθεί το σύστημα Υγείας και να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε» σημείωσε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, είπε: «Να τηρήσουμε τα μέτρα ώστε να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση τα κρεβάτια στις ΜΕΘ να είναι λιγότερα από εκείνους που τα χρειάζονται και να αναγκαστούμε να κάνουμε επιλογή ασθενών.Θα είναι δραματικό αυτό, πραγματικά».

Επίσης, ο κ. Παναγιωτακόπουλος υπογράμμισε ότι την αποτελεσματικότητα των μέτρων θα την δούμε τις επόμενες μέρες, καθώς τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής είναι αυτά που έχουν επωαστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και το Σάββατο η πορεία που κατέγραφε ο φονικός ιός δεν θύμιζε ούτε λίγο την αντίστοιχη άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Ιταλία και η Ισπανία στις οποίες υπάρχει ανεξέλεγκτη εξάπλωση. Κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών χθες το απόγευμα, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας ανέρχονται 530. Μέχρι σήμερα 13 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους, 100 νοσηλεύονται, εκ των οποίων 18 διασωληνωμένοι, ενώ 19 έχουν λάβει εξιτήριο. Επίσης, έχουν εντοπιστεί 98 κρούσματα απροσδιόριστης πηγής.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ