Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ: Στο επίκεντρο κορονοϊός και ελληνοτουρκικά


Οι εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό και τα ελληνοτουρκικά σύνορα, καθώς και η κατάσταση στη Λιβύη, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του αυριανού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών θα εστιάσουν στις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του ιού Covid-19, με έμφαση στον συντονισμό των προσπαθειών για τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων πολιτών, τη συνεργασία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ιού και την εξέταση των γεωπολιτικών επιπτώσεων που αυτός θα επιφέρει.

Θα συζητηθούν επίσης, όπως αναφέρεται, οι εξελίξεις σχετικά με τη μεταναστευτική πίεση στα ελληνο-τουρκικά σύνορα και την εφαρμογή της Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας του Μαρτίου 2016, η κατάσταση στη Λιβύη και οι διεργασίες για τη σύσταση της νέας επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων, καθώς και η στρατηγική αναθεώρηση της αποστολής EUTM Mali.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ