WiFi tips για καλύτερο σήμα σε όλο το σπίτι – Η ιδανική θέση για το router


Πόσες είναι οι φορές που έχετε εκνευριστεί από το σήμα του wifi σας όταν δεν είστε κοντά στο ρούτερ; 

Πόσες επίσης όταν και κάθεστε στο μπαλκόνι σας δεν έχετε σχεδόν ή καθόλου ίντερνετ με αποτέλεσμα να σπαταλάτε τα διαθέσιμα megabite του κινητού σας;

Το Newsbomb.gr έψαξε στο διαδίκτυο – μιας και εκεί υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για θέματα τέτοιου είδους – και σας παρουσιάζει μερικές απλές συμβουλές που θα κάνουν το WiFi στο σπίτι να τρέχει με …χίλια.

Κάντε speed check

Οι χρήστες του Internet ανεξάρτητα από το αν έχουν εμπειρία ή όχι, παρατηρούν πολύ γρήγορα εάν η κάλυψη του WiFi είναι καλή ή κακή. Το σίγουρο είναι ότι η σύντομη εξέταση της κατάστασης της σύνδεσης, είναι ένα πολύτιμο πρώτο βήμα. Οι ειδικοί συστήνουν συχνά την εφαρμογές που υπάρχουν για τα κινητά.

Αυτές σας βοηθούν να ξεκινήσετε δημιουργώντας ένα σχέδιο (κάτοψη) του σπιτιού σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να μετρήσετε την κάλυψη WiFi (από πράσινο = καλή λήψη σε κόκκινο = κακή ή καθόλου λήψη).

Η ιδανική θέση για τον router

Το router σας βρίσκεται πολύ μακριά από το καθιστικό ή από το σημείο όπου περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας; Ίσως είναι ακόμη και στο υπόγειο; Αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει προβλήματα με την εμβέλεια ή την ταχύτητα του WiFi. Πριν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα νέο router, βελτιστοποιήστε τη θέση του υπάρχοντος router.

Η καλύτερη επιλογή είναι μια ελαφρώς ανυψωμένη θέση, όπως πάνω σε ένα ντουλάπι ή ένα τραπέζι. Αυτό και μόνο μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στη λήψη. Εάν το router διαθέτει εξωτερικές κεραίες, δοκιμάστε να τις τοποθετήσετε υπό διαφορετικές γωνίες μέχρι να βρείτε το σημείο που να αποδίδει καλύτερα και να βελτιώνει τη λήψη.

Τα χαρακτηριστικά του router

Αν τελικά πρέπει να αντικαταστήσετε το παλιό σας router, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το νέο μοντέλο θα πρέπει να υποστηρίζει σίγουρα από το πρότυπο WiFi ac. Το νέο πρότυπο είναι ουσιαστικά ταχύτερο από το WiFi n. Το WiFi σας αυξάνει την ταχύτητα πηγαίνοντας στη ζώνη των 5 GHz του προτύπου WiFi ac.

Αλλά προσέξτε: Το router σας, αλλά και οι δέκτες WiFi, όπως είναι τα smartphones, οι φορητοί υπολογιστές ή τα tablets, πρέπει να υποστηρίζουν το νέο πρότυπο ac, ειδάλλως η συγκεκριμένη ρύθμιση του WiFi δεν θα λειτουργήσει προς όφελος σας.

Powerline adapters

Αν θέλετε να καλύψετε μεγαλύτερους χώρους με WiFi γρήγορα και εύκολα, μπορείτε να το πετύχετε με τους προσαρμογείς Powerline. Η λύση Powerline βασίζεται στην έξυπνη τεχνολογία που επιτρέπει να χρησιμοποιούν οικιακές ηλεκτρικές καλωδιώσεις σαν ένα μακρύ καλώδιο δεδομένων. Αυτό προσφέρει ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα: Δεδομένου ότι πρόκειται για ενσύρματη λύση, οι τοίχοι και οι οροφές από οπλισμένο σκυρόδεμα δεν αποτελούν πλέον εμπόδια για το WiFi.

Οι προσαρμογείς Powerline WiFi σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε ένα σημείο πρόσβασης υψηλής ταχύτητας WiFi το οποίο θα λειτουργεί με την πλήρη ταχύτητα της σύνδεσης σας στο Internet σε οποιαδήποτε πρίζα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ