Ζαριφόπουλος: «Το forma.gov δεν θα πέσει»

Κορονοϊός: Για το σύστημα που θα δέχεται τα μηνύματα των πολιτών που ζητούν άδεια για μετακίνηση εκτός της οικίας τους μίλησε στο MEGA, ο υφυπουργός Ψηφιακής Στρατηγικής, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

«Το σύστημα δεν θα πέσει, όπως δεν θα πέσει και το διαδίκτυο. Τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα υπερφορτώνονται και μπορεί να δούμε χαμηλότερες ταχύτητες, αλλά είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους παρόχους, ώστε αν χρειαστεί να παρθούν κάποια μέτρα περιορισμού της κίνησης σε κάποιους ιστοτόπους. Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Ζαριφόπουλος.

«Δεν υπάρχει θέμα σε ό,τι αφορά στην πίεση του συστήματος από μεγάλο αριθμό sms. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί μες στις επόμενες ημέρες, αλλά δεν θα υπάρχει κάποιο θέμα», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Ζαριφόπουλος έκανε έκκληση για πιο ορθολογική χρήση του διαδικτύου, ειδικά τις εργάσιμες ώρες μεταξύ 09:00 και 18:00, λέγοντας πως καθώς πολλοί άνθρωποι δουλεύουν πια από το σπίτι, καλό θα είναι όσοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για ψυχαγωγία να το κάνουν με μέτρο.

Αναφερόμενος στις τηλε-εκπαιδεύσεις που σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες ξεκινούν αυτή την εβδομάδα, ο κ. Ζαριφόπουλος ανέφερε ότι «έχουμε δώσει την τεχνική λύση για την πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης. Μπορεί να σηκώσει 150 χιλιάδες τάξεις ταυτόχρονα η εν λόγω πλατφόρμα, υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες».

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις εκτός σπιτιού, ο κ. Ζαριφόπουλος τόνισε ότι «όπως ανακοινώθηκε η διαδικασία είναι η εξής: κάθε πολίτης που μετακινείται έχει μαζί του την ταυτότητά του ή το διαβατήριό του και σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να τα επιδείξει μαζί με είτε τη φόρμα συμπληρωμένη, είτε δική του υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει τα στοιχεία του και τους λόγους για τους οποίους μετακινείται. Αυτό ισχύει για το πρωί. Για να επιστρέψει από την εργασία του πρέπει να έχει την φόρμα υπογεγραμμένη από τον εργοδότη».

Οι πολίτες μπορούν να βρουν τη σχετική φόρμα στο forma.gov.gr.

«Για τους υπόλοιπους λόγους υπάρχει αποστολή sms στο 13033 και σε περίπτωση ελέγχου δείχνουμε την απάντηση που έχουμε λάβει στο μήνυμα», πρόσθεσε.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here