Κορονοϊός: Μαρτυρία-σοκ από ασθενή – «Παλεύω εδώ και 17 ημέρες με τον ιό»


Κορονοϊός: Συγκλονίζει ασθενής που βρέθηκε θετικός στον ιό έπειτα από ένα ταξίδι του στο Λονδίνο – Τι συμπτώματα παρουσίασε

«Πέντε μέρες αφότου επέστρεψα παρουσίασα ξηρό βήχα, δέκατα και έντονο πονοκέφαλο», αναφέρει προσθέτοντας πως τα αντιπυρετικά που πήρε αρχικώς είχαν ως αποτέλεσμα φαινομενικά να δείχνει πως καλυτερεύει η κατάσταση αλλά εν συνεχεία ο πυρετός αυξήθηκε.

«Επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ και τον προσωπικό μου γιατρό. Με καθυσήχασαν και μου είπαν να δούμε πως πάει» παραθέτει προσθέτοντας πως το Λονδίνο εκείνη την περίοδο δεν θεωρούταν περιοχή υψηλού κινδύνου.

Εν τέλει ο ίδιος εμφάνισε πολύ υψηλό πυρετό και ήταν απαραίτητο να γίνει τεστ για κορονοϊό στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Περιγράφοντας την εμπειρία του λέει πως η ασθένεια φαίνεται να κάνει «κύκλους», δείχνοντας άλλοτε ύφεση και άλλοτε έξαρση καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «από Κυριακή έως Τετάρτη μου είχε φύγει ο πυρετός, ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση σαν να μην έχω τίποτα. Από Τετάρτη ξεκίνησε ένας δεύτερος γύρος με υψηλούς πυρετούς ανά 6-8 ώρες».

Ο πυρετός επέμενε και είχε αρχίσει να έχει δυσκολίες στην αναπνοή, για τον λόγο αυτό μετέβη για συμπληρωματικές εξετάσεις στο «Σωτηρία» την έβδομη ημέρα κατά την οποία νοσούσε όπου και κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ, ο «κίνδυνος» αναφορικά με τον κορονοϊό είναι ότι ακριβώς επειδή τα συμπτώματα του είναι πολύ ήπια, εύκολα κανείς μπορεί να τα υποτιμήσει συνεχίζοντας κανονικά τη ζωή του, επιβαρύνοντας περαιτέρω την υγεία του.

Η πιο δύσκολη στιγμή για τον ασθενή είναι ότι αρχικά νιώθει ότι συνέρχεται και εν συνεχεία η κατάσταση του επιδιώνεται, δηλώνει στέλνοντας το μήνυμα πως όλοι πρέπει να είμαστε σε αυτή τη φάση προσεκτικοί και να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών.

«Όταν είμαστε υγιείς νιώθουμε δυνατοί, ότι όλα αυτά είναι μακριά μας αλλά είναι πάρα πολύ εύκολο να κολλήσει κανείς τον ιό», τονίζει.

Πηγή: ΣΚΑΪ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ