Ένταση στην Πάτρα: Φοιτητές αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες του Πανεπιστημίου

Ένταση προκλήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών όταν, σύμφωνα με την πρύτανη, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, «μία ομάδα φοιτητών που διαμένει στην φοιτητική εστία αντιδρά στην εκκένωσή της», βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης που αφορά στη λήψη μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα πάντα με την πρύτανη, «υπήρξε πρόβλεψη για ορισμένες ομάδες, όπως για παράδειγμα αλλοδαποί φοιτητές, οι οποίοι διαμένουν στην εστία και δεν μπορούν να φύγουν, να διαμείνουν σε ξενοδοχείο».

Σχετικά με τα όσα συνέβησαν, η Βενετσάνα Κυριαζοπούλου ανέφερε σε ανακοίνωσή της προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας: «Σήμερα, ήρθε φοιτήτρια που διαμένει στην εστία, ως εκπρόσωπος όλων των φοιτητών, στην οποία εξήγησα λεπτομερώς το σοβαρό πρόβλημα που εγκυμονεί για λόγους υγείας η συνάθροιση των φοιτητών στην εστία και ότι οι αποφάσεις των υπουργείων λαμβάνονται ανάλογα με τις καθημερινές εξελίξεις για το καλό όλων μας.

Παρ’ όλα αυτά, ομάδα 20-25 ατόμων, που βρίσκονταν στην είσοδο του Πανεπιστημίου Πατρών, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο ασφάλειας, όταν με είδαν να εξέρχομαι, προκειμένου να μεταβώ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, μου επιτέθηκαν λεκτικά και ένας εκ των φοιτητών σωματικά, εμποδίζοντάς με να μπω στο αυτοκίνητο».

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την πρύτανη, «περικύκλωσαν το αυτοκίνητό μου και δεν μου επέτρεψαν να φύγω, μη τηρώντας καμία απόσταση μεταξύ τους».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ