Κορονοϊός: Ενεργοποιήθηκε η ρήτρα γενικής διαφυγής για την Ελλάδα


Την αναστολή των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακοινώσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.  

Τη Δευτέρα συνεδρίασαν οι 27 υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) για να επικυρώσουν αυτήν την απόφαση. Μετά το Ecofin ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε «έχουμε όλους τους βαθμούς ευελιξίας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

«H χώρα μας μπορεί έγκαιρα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει την πανδημία ώστε η ζημία στην οικονομία να είναι αναστρέψιμη ανέφερε και τόνισε πως η ελληνική κοινωνία θα βγει όρθια και με συνοχή από την μεγάλη δοκιμασία», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Μία από τις υποχρεώσεις που θα οφείλουν πλέον να τηρούν οι χώρες είναι να μην ξεπερνά το δημόσιο έλλειμμα το 3% του ΑΕΠ τους.

Οι Βρυξέλλες είχαν υποσχεθεί από την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιδείξουν «τη μέγιστη ευελιξία» στην εφαρμογή του Συμφώνου, κυρίως για να δώσουν οξυγόνο στην Ιταλία.

Η φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε επίσης την απόφαση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει στην αγορά ομολόγων ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ