Κορονοϊός – ΗΠΑ: 400 θάνατοι από τον νέο κορονοϊό – 33.453 επιβεβαιωμένα κρούσματα


Κορονοϊός: Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 33.453 κρούσματα του νέου κορονοϊού, μια αύξηση 18.185 κρούσματων σε σχέση με την προηγούμενη καταμέτρηση, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 199 και ανέρχεται πλέον σε 400.

Το CDC επισήμανε ότι ο απολογισμός της νόσου Covid-19, που ανακοίνωσε, περιλαμβάνει την καταμέτρηση των κρουσμάτων και των νεκρών έως χθες το απόγευμα τοπική ώρα (22 Μαρτίου) και το συνέκρινε με τον προηγούμενο απολογισμό που είχε δώσει στις 20 Μαρτίου.

Κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν επιβεβαιωθεί και στις 50 αμερικανικές πολιτείες.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

O αμερικανικός στρατός έτοιμος να στήσει κινητά νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη και το Σιάτλ

Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται να στήσει κινητά νοσοκομεία στην Νέα Υόρκη και το Σιάτλ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ, καθώς αναγνώρισε για πρώτη φορά πως η παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού μπορεί να επηρεάσει την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων.

«Αυτή τη στιγμή προσδοκώ το στήσιμο ενός (κινητού) νοσοκομείου στο Σιάτλ και ενός νοσοκομείου στην πόλη της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο Έσπερ σε μια συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως έχει θέσει πέντε μονάδες ταχείας επέμβασης σε ετοιμότητα για να εκτελέσουν εντολές.

«Μόλις αυτό επιβεβαιωθεί, θα εξετάσουμε να στείλουμε σε άλλες τοποθεσίες».

Ο υπουργός Άμυνας, που ανακοίνωσε επίσης επιπλέον περιορισμούς ασφαλείας στο Πεντάγωνο, τόνισε πως δεν έχει εξετασθεί ο ίδιος για κορονοϊό, αλλά ελέγχει τη θερμοκρασία του. Πρόσθεσε πως αν Αμερικανοί στρατιώτες εμφανίσουν συμπτώματα μόλυνσης του ιού, θα εξετασθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ