Κορονοϊός: Επανεξετάζεται το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ τις Κυριακές

Κορονοϊός: Η κυριακάτικη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, επανεξετάζεται από τους αρμόδιους

Προς επανεξέταση φέρεται να τίθεται το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων πρόληψης και περιορισμού έναντι της πανδημίας, μετά και τη σχετικά περιορισμένη επισκεψιμότητα που καταγράφηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου. Την ίδια ώρα, η εξάπλωση του κορονοϊού αλλάζει δραστικά τις αγοραστικές συνήθειες, με έναν στους δύο εγχώριους καταναλωτές να εκτιμά ότι οι συνθήκες έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσουν πάνω από δύο μήνες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» κατά την πρώτη Κυριακή της αναγκαστικής λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, όλες οι αλυσίδες συμμορφώθηκαν πλήρως, ενώ στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε περίπου 31 καταστήματα στην Αττική τηρήθηκαν και όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των εργαζόμενων.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις πωλήσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή 22 Μαρτίου, οι οποίες φαίνεται να αποτελούν και βαρόμετρο για τη διατήρηση ή όχι του μέτρου, οι πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι η κατανάλωση ήταν πολύ χαμηλή σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες και αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με την τελευταία Κυριακή που λειτουργήσαν οι αλυσίδες, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, κατά μέσο όρο συνολικά η αγορά εμφάνισε μειωμένες πωλήσεις περί το 40%-45% την Κυριακή 22 Μαρτίου έναντι της Κυριακής 29/12/2019.

Πηγή: Εφημερίδα «Ναυτεμπορική»

ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ