Κορονοϊός: Γεωργιάδης – Από αρχές Μαΐου δάνεια κεφαλαίου κίνησης επιχειρήσεων


Την πεποίθηση του ότι από τις αρχές Μαΐου θα αρχίσουν οι χορηγήσεις για την κάλυψη κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας παράλληλα  πως το υπουργείο κάνει εντατικές προσπάθειες προκειμένου να είναι έτοιμο το Ταμείο Εγγυοδοσίας

«Ενώ στην αρχή είχαμε ανακοινώσει ότι στόχος ήταν να το έχουμε έτοιμο στα τέλη Μαΐου, υπολογίζουμε ότι μετά την πάρα πολύ εντατική προσπάθεια που κάναμε με τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Τσακίρη, θα πάμε αρκετά γρηγορότερα και θα είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε σε δανειοδότηση κεφαλαίου κίνησης των επιχειρήσεων, ενδεχομένως και από τις αρχές Μαΐου, κάτι που θα εξαρτηθεί και από τις μετέπειτα διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης κατά την παρουσίαση των νέων μέτρων στήριξης και πρόσθεσε πως «στόχος μας είναι όταν με το καλό η Ελλάδα ξεπεράσει την κρίση της επιδημίας του κορονοϊού, με ένα μεγάλο σοκ ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, να βάλουμε γρήγορα μπρος όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις χωρίς να αφήσουμε καμία απολύτως πίσω ως «θύμα» αυτής της πολύ μεγάλης και πρωτοφανούς κρίσης», επισήμανε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως «όσο η Κυβέρνηση αναγκαστικά αποφασίζει δραστικότερα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, και άρα δημιουργείται μεγαλύτερη ζημία στην πραγματική οικονομία, τόσο εμείς εδώ σχεδιάζουμε και υλοποιούμε περισσότερα και πλέον διευρυμένα μέτρα στήριξης του κόσμου της εργασίας και των επιχειρήσεων».

«Προσπάθειες να βλάψουν τη χώρα οι φήμες περί capital controls»

Αναφορικά με τις φήμες που διακινούνται περί ελέγχων στη διακίνηση των Κεφαλαίων ο υπουργός, έκανε λόγο για «ανεύθυνες πληροφορίες» που «αποτελούν πρωτοφανείς προσπάθειες να βλάψουν και να πλήξουν πραγματικά την χώρα».

Σύμφωνα με τον υπουργό «κανένα τέτοιο ενδεχόμενο προφανώς δεν υφίσταται καθώς το τραπεζικό μας σύστημα – κι ευτυχώς γι’ αυτό – είναι απολύτως σταθερό, ίσως και από τα πλέον σταθερά σήμερα στην Ευρώπη».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ