Κορονοϊός – Τουρκία: Εφιαλτικό σενάριο για 600.000 θανάτους – Δραματική προειδοποίηση καθηγητή


Κορονοϊός: Τρόμο προκαλούν τα σενάρια για την εξάπλωση του ιού στην Τουρκία.

Εφιαλτική είναι η εκτίμηση του Τούρκο καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, Ονούρ Μπασέρ για την εξάπλωση του Covid 19 στην γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle «τουλάχιστον 32 εκατομμύρια άτομα αναμένεται να μολυνθούν από τον κορονοϊό που σημαίνει 150-600 χιλιάδες άνθρωποι είναι πιθανό να πεθάνουν».

Ο Τούρκος καθηγητής εκτίμησε ότι «1.6 εκατομμύρια άτομα θα χρειαστούν νοσηλεία εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ τουλάχιστον 640.000 άνθρωποι θα χρειαστούν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, την ώρα που η Τουρκία διαθέτει μόνο 40.000».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Και όσο δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για τους έχοντες άμεσα ανάγκη, το ποσοστό θνησιμότητας θα αυξηθεί κατά 90%, όπως θεωρεί. Ο καθηγητής, που ειδικεύεται σε συστήματα υγείας, υπολογίζει ότι περίπου 320.000 ασθενείς θα χρειαστούν αναπνευστήρες κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους από τον κορονοϊό. Ο Ονούρ Μπασέρ υποστήριξε επίσης ότι η καθυστέρηση δύο εβδομάδων στην Κίνα λήψης μέτρων από το ξέσπασμα της επιδημίας είχε ως αποτέλεσμα να διπλασιαστούν τα κρούσματα.

Αυξάνονται τα κρούσματα

Άλλοι επτά θάνατοι καταγράφηκαν χθες 23/3 στην Τουρκία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της ασθένειας Covid-19 στα 37, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά μέσω του Twitter.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 293 και ανέρχονται σε 1.529.

Χθες είχαν διενεργηθεί 3.672 διαγνωστικά τεστ και συνολικά στη χώρα έχουν εξεταστεί περισσότεροι από 24.000 άνθρωποι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ