Κορονοϊός: Επιβάτης πτήσης από την Ισπανία μίλησε από την καραντίνα στον ΣΚΑΪ


Υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τους επιβάτες των πτήσεων από Ισπανία που έφτασαν το βράδυ της Κυριακής στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, το αποτέλεσμα μετά τους ελέγχους του ΕΟΔΥ είναι 21 από τους 263 επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Δηλαδή στην πτήση από Βαρκελώνη 11 άνδρες και τρεις γυναίκες και στην πτήση από Μαδρίτη 6 γυναίκες και ένας άνδρας. Μόλις ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση όσων βρισκόταν μέσα στα αεροσκάφη θα δοθούν σχετικές αναλυτικές οδηγίες.

Επιβάτης της πτήσης από Μαδρίτη μίλησε ανώνυμα στον ΣΚΑΪ και ανέφερε ότι ο ίδιος αναμένει το αποτέλεσμα του τεστ. «Σωστά υποβληθήκαμε σε τεστ δεν ξέρω το αποτέλεσμα, αν είναι αρνητικά θα μπούμε σε καραντίνα στο σπίτι, αλλιώς θα παραμείνουμε σε περιορισμό στο ξενοδοχείο. Περιμένουμε σήμερα ενημέρωση» ανέφερε.

Όπως τόνισε η αρχική επικοινωνία δεν ήταν πολύ καλή: «Αφότου επιβιβαστήκαμε μάθαμε για τη συλλογική καραντίνα, εγώ προσωπικά από τον πιλότο στη Μαδρίτη».

«Ειδικά το πρώτο βράδυ υπήρχε μεγάλος συνωστισμός στη ρεσεψιόν δεν μοιράστηκαν πότε υλικά προστασίας» ανέφερε δε. Έκανε λόγο μάλιστα για ενημέρωση με σημειώματα κάτω από την πόρτα. Πρόσθεσε πάντως ότι μέρα με τη μέρα γίνεται πολύ καλύτερη η επικοινωνία. «Η μόνη έκθεση σε ρίσκο ήταν την Κυριακή που ταξιδεύαμε», είπε.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Συμπτώματα και μετάδοση – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ