Κορονοϊός – Τουρκία: 44 νεκροί – 1.872 κρούσματα από τον Covid 19


Κορονοϊός: Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα και οι νεκροί

Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του νέου κορονοϊού στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 7 και ανέρχεται πλέον σε 44, την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κατέγραψε αύξηση 343 κρουσμάτων και ανέρχεται πλέον σε 1.872, έγινε γνωστό από τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ότι 3.952 διαγνωστικά τεστ έχουν διενεργηθεί τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των διαγνωστικών τεστ που έχει πραγματοποιηθεί στην Τουρκία να ανέρχεται σε περίπου 28.000.

Εφιαλτικό σενάριο για 600.000 θανάτους

Εφιαλτική είναι η εκτίμηση του Τούρκου καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, Ονούρ Μπασέρ για την εξάπλωση του Covid 19 στην γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle «τουλάχιστον 32 εκατομμύρια άτομα αναμένεται να μολυνθούν από τον κορονοϊό που σημαίνει 150-600 χιλιάδες άνθρωποι είναι πιθανό να πεθάνουν».

Ο Τούρκος καθηγητής εκτίμησε ότι «1.6 εκατομμύρια άτομα θα χρειαστούν νοσηλεία εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ τουλάχιστον 640.000 άνθρωποι θα χρειαστούν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, την ώρα που η Τουρκία διαθέτει μόνο 40.000».

Και όσο δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για τους έχοντες άμεσα ανάγκη, το ποσοστό θνησιμότητας θα αυξηθεί κατά 90%, όπως θεωρεί. Ο καθηγητής, που ειδικεύεται σε συστήματα υγείας, υπολογίζει ότι περίπου 320.000 ασθενείς θα χρειαστούν αναπνευστήρες κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους από τον κορονοϊό. Ο Ονούρ Μπασέρ υποστήριξε επίσης ότι η καθυστέρηση δύο εβδομάδων στην Κίνα λήψης μέτρων από το ξέσπασμα της επιδημίας είχε ως αποτέλεσμα να διπλασιαστούν τα κρούσματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ