Κορονοϊός Βρετανία: Έρευνα ΣΟΚ – Πιθανόν να έχει προσβληθεί το 50% του πληθυσμού της χώρας


Τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ημερήσια αύξηση θανάτων εξαιτίας του νέου κορονοϊού κατέγραψαν την Τρίτη (24/03) οι βρετανικές αρχές, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 αυξήθηκε ραγδαία, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει καθολική καραντίνα στη χώρα.

Μέχρι τις 11:00 ώρα Ελλάδας, καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο 87 νέοι θάνατοι εξαιτίας του ιού, μια άνοδος 26% από χθες, ανεβάζοντας σε 422 το σύνολο όσων έχουν υποκύψει στην ασθένεια, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 8.077, (αύξηση 21%) ενώ χθες ήταν 6.650.

Την ίδια στιγμή, έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, την οποία φιλοξενούν οι Financial Times, διαπιστώνει ότι ο κορονοϊός πιθανόν να έχει πλήξει το 50% του βρετανικού πληθυσμού.

Το συγκεκριμένο στοιχείο υποστηρίζεται από σχεδιάγραμμα επιδημολιόγων, βάσει του οποίου η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της Αγγλίας υποφέρουν από συμπτώματα.

«Εάν επαληθευτούν τα στοιχεία της πανεπιστημιακής έρευνας, αυτό σημαίνει ότι λιγότερο από ένας στους χίλιους θα χρειαστούν νοσηλεία», αναφέρει ο Sunetra Gupta καθηγητής επιδημιολογίας.

Όπως διαπιστώνει η έρευνα της Οξφόρδης, η συντριπτική πλειονότητα όσων νοσούν από κορονοϊό είτε αναπτύσσει ήπια συμπτώματα, είτε είναι ασυμπτωματικοί.

Ο covid-19 έφτασε στη Βρετανία σύμφωνα με την έρευνα, στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ εξαπλώθηκε – χωρίς να γίνει αντιληπτό – για περισσότερο από έναν μήνα. Μάλιστα, τα πρώτα κρούσματα ανακοινώθηκαν στη Βρετανία περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η διασπορά του φονικού ιού θα σταματήσει, σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όταν οι ανθρώπινοι οργανισμοί δημιουργήσουν ανοσία.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ